NARRATIBES PER COMPARTIR-NOS. VISUALITZACIÓ “ANIMAL DE PODER”

NARRATIBES PER COMPARTIR-NOS. VISUALITZACIÓ “ANIMAL DE PODER”

L’Arnau Careta ens compartirà, també en aquest espai, algunes de les visualitzacions que fem servir en l’acompanyament de persones o grups. La visualització guiada és una tècnica que consisteix en recrear imaginàriament una situació de ficció que normalment mobilitza memòries, desitjos i emocions. A través de la visualització, et pots submergir de tal manera en la situació que inclús podràs percebre amb gran nitidesa els detalls que estàs imaginant. Per aconseguir-ho és necessita un cert grau de concentració i confort postural. Quant et vulguis regalar 11 minuts de connexió interna pots cercar un lloc tranquil i segur, escoltar aquest àudio… i tancar els ulls.

La visualització guiada és una tècnica que posa en joc la imaginació i els cinc sentits per, de manera intencionada i conscientment escollida, transportar-nos mentalment i emocional a llocs i situacions concrets, vivint noves experiències de manera vicària o revivint i transformant les ja viscudes. Algunes virtuts d’aquest tipus de recursos són el fet que aquest acte imaginatiu “conscient” està conformat pels missatges que accedeixen de l’inconscient al conscient, de manera similar als somnis, i ens permet per tant tenir una finestra d’accés a les seves produccions.

Per altra banda, sabem gràcies als estudis neuropsicològics que les imatges mentals provoquen respostes fisiològiques de la mateixa manera que ho fan les percepcions a través dels sentits, i generen, per tant, experiències reals que s’incorporen a la vivència de la persona. Tant en el xamanisme originari d’estepes septentrionals d’Àsia, Euràsia i Amèrica, com els antics grecs o la medicina oriental, s’han servit de de la visualització per explicar i tractar malalties amb la convicció que el seu ús augmenta les probabilitats de recuperació i supervivència dels malalts.

Amb la Visualització guiada de l’animal de poder iniciem la sèrie de visualitzacions del BES dins el cicle NarratiBES per compartir-NOS. Aquestes visualitzacions les hem creat al llarg dels anys com un recurs més per a les activitats de formació i acompanyament que facilitem tant amb professionals com amb famílies.

Des del principi dels temps els animals han estat considerats en moltes cultures com a Déus, o els seus representants, pels seus talents i virtuts, les seves característiques i la seva manera de viure. El tòtem és un fenomen natural o objecte material, especialment animal o planta, que en les creences d’algunes cultures i civilitzacions es pren com a símbol dipositari d’atributs, significats i identitat de la persona o el grup. Xamans i sanadors al llarg de l’evolució de les societats humanes, a través dels diversos continents i eres, han emprat l’animal de poder com a guia espiritual, com a acompanyant de vida que ens ajuda a enfocar el propòsit, saviesa i equilibri en les nostres vides. 

L’estudi d’aquests animals, de les seves maneres de viure i significats culturals, ens pot revelar talents i virtuts que poden contribuir al nostre benestar en la situació i moment vital que estem transitant i al nostre desplegament vital. Es tracta de saber com és aquest animal, estudiar-lo, amarar-se d’ell, per així poder contemplar el que vivim des d’una altra mirada i alhora conèixer-nos una mica millor a nosaltres mateixos. Ens pot aportar molta informació conèixer, per exemple, característiques principals d’aquest animal com ara: és solitari o viu en grup?, quines estratègies de supervivència té? com s’alimenta? com es defensa?

Esperem que aquesta visualització us resulti una experiència rica i nodridora.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *