cercle d’homes

Un grup d’homes buscant respostes a les nostres inquietuds que, en aquests moments de conscient incertesa, insisteixen en trobar-se reflexivament i recíproca. La proposta de treball està inspirada en la psicologia integrativa. L’essència del treball és l’autoobservació d’un mateix i del grup. L’objectiu és desenvolupar l’autoconeixement, donat que aquest procés ens permet desenvolupar el potencial humà que tenim. Les tècniques son moltes i variades. Treballs corporals dinàmics, les arts escèniques, la meditació en repòs o en moviment, el grupanàlisi, la Gestalt, els jocs de rol, l’art en qualsevol de les seves manifestacions, etc. Les pràctiques de les tradicions espirituals juntament amb les tècniques de la psicologia humanista son una bona combinació per els que vivim a la societat occidental. Les experiències anteriors ens han permès i ens impulsen a contactar i connectar amb les temàtiques emergents en el grup constituït i que participa de manera continuada. Escoltar-se i escoltar-nos per atendre les necessitats que apareguin en cada circumstància personal i social.

cercle dH_Ignasi Blanch
Imatge cedida per Ignasi Blanch.

El Grup. El grup serveix com a representant del món. L’observació conscient de la relació amb el grup és una potent eina d’autoconeixement, que permet adonar-se de la forma relacional que cada qual desenvolupa de manera automàtica i inconscient. El grup així mateix és un espai contenidor que ofereix una experiència d’acollida i de pertinença lliure d’exigències. Pertànyer al grup és una decisió personal. El grup desenvolupa una consciència comuna, que arriba a comprensions a les que per ventura un individu no arribaria. El grup facilita l’experiència de comunitat i serveix en aquest sentit com un laboratori en el qual posar en joc formes de relació poc habituals a l’entorn social individualista i competitiu. El grup, impregnat d’una mirada lliure de judicis, obre la possibilitat de que cada individu pugui adonar-se d’un mateix. Es dona un experiència de ressonància entre el grup i l’individu que permet descobrir espais als que és difícil arribar en la soledat o l’aïllament.

Els Homes. La circumstància d’integrar aquest grup únicament amb homes ens permet l’exploració de diferents formes de relació a un espai de confiança. Les situacions de cada persona son diferents. Alguns tenim experiències de viure freqüentment en cercles d’homes o en cercles de dones. En aquest tipus de grup explorem les possibilitats que ens ofereix l’energia masculina en tota la seva amplitud, especialment en els aspectes menys reconeguts. L’objectiu és el d’ampliar la capacitat relacional i la possibilitat de resposta. En definitiva, ampliar la capacitat creativa que habitualment funciona amb els registres coneguts. La possibilitat d’explorar noves formes de relació dels homes dins la societat obre un camí de transformació social necessari i positiu, en el sentit de compensar el funcionament patriarcal del que pateix la societat actual.

Grup facilitat per Xavier Gimeno i Xavier Florensa.

Calendari de sessions

Un dilluns quinzenal de 18:30 a 20:30, els dies:

26 de setembre,

10 i 24 d’octubre,

14 i 28 de novembre i

12 de desembre de 2022.

El calendari del primer i el segon trimestre del 2023 es publicarà durant la temporada.

Aportació mínima 10€ per sessió. Les trobades tenen lloc a l’Espai BES:

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Reserva per veu o WhatsApp al 619543276 (Xavier).

Per què un grup d’homes? La cosa ve de lluny…