cercle d’homes

Un grup d’homes buscant respostes a les nostres inquietuds que, en aquests moments de conscient incertesa, insisteixen en trobar-se reflexivament i recíproca. La proposta de treball està inspirada en la psicologia integrativa. L’essència del treball és l’autoobservació d’un mateix i del grup. L’objectiu és desenvolupar l’autoconeixement, donat que aquest procés ens permet desenvolupar el potencial humà que tenim. Les tècniques son moltes i variades. Treballs corporals dinàmics, les arts escèniques, la meditació en repòs o en moviment, el grupanàlisi, la Gestalt, els jocs de rol, l’art en qualsevol de les seves manifestacions, etc. Les pràctiques de les tradicions espirituals juntament amb les tècniques de la psicologia humanista son una bona combinació per els que vivim a la societat occidental. Les experiències anteriors ens han permès i ens impulsen a contactar i connectar amb les temàtiques emergents en el grup constituït i que participa de manera continuada. Escoltar-se i escoltar-nos per atendre les necessitats que apareguin en cada circumstància personal i social.

Cercle d'Homes

Imatge cedida per Ignasi Blanch.

El Grup. El grup serveix com a representant del món. L’observació conscient de la relació amb el grup és una potent eina d’autoconeixement, que permet adonar-se de la forma relacional que cada qual desenvolupa de manera automàtica i inconscient. El grup així mateix és un espai contenidor que ofereix una experiència d’acollida i de pertinença lliure d’exigències. Pertànyer al grup és una decisió personal. El grup desenvolupa una consciència comuna, que arriba a comprensions a les que per ventura un individu no arribaria. El grup facilita l’experiència de comunitat i serveix en aquest sentit com un laboratori en el qual posar en joc formes de relació poc habituals a l’entorn social individualista i competitiu. El grup, impregnat d’una mirada lliure de judicis, obre la possibilitat de que cada individu pugui adonar-se d’un mateix. Es dona un experiència de ressonància entre el grup i l’individu que permet descobrir espais als que és difícil arribar en la soledat o l’aïllament.

Els Homes. La circumstància d’integrar aquest grup únicament amb homes ens permet l’exploració de diferents formes de relació a un espai de confiança. Les situacions de cada persona son diferents. Alguns tenim experiències de viure freqüentment en cercles d’homes o en cercles de dones. En aquest tipus de grup explorem les possibilitats que ens ofereix l’energia masculina en tota la seva amplitud, especialment en els aspectes menys reconeguts. L’objectiu és el d’ampliar la capacitat relacional i la possibilitat de resposta. En definitiva, ampliar la capacitat creativa que habitualment funciona amb els registres coneguts. La possibilitat d’explorar noves formes de relació dels homes dins la societat obre un camí de transformació social necessari i positiu, en el sentit de compensar el funcionament patriarcal del que pateix la societat actual.

En l’actualitat. La Fundación Claudio Naranjo (FCN) ens ha fet confiança per ser la seu del seu Círculo de Hombres a Barcelona, de tal manera que trobaràs les informacions detallades de funcionament i el qüestionari d’inscripció a l’enllaç següent: https://www.fundacionclaudionaranjo.com/circulo-hombres.html

Calendari pel curs 2023-2024. Un dissabte mensual, de 9:00 a 14:00 els següents dies:

9 de setembre, 21 d’octubre, 4 de novembre i 2 de desembre de 2023. Del 12 al 14 de gener (residencial), 10 de febrer, 9 de març, 13 d’abril, del 24 al 26 de maig (residencial) i 8 juny de 2024.

Per a més informació complementària pots adreçar-te a la FCN o contactar amb nosaltres a través d’aquest web.

Grup facilitat per Xavier Gimeno i Xavier Florensa.

Per què un grup d’homes? La cosa ve de lluny…