Dani Espresate Romero

Vaig néixer l’any 1985 a Barcelona. Recordo amb tendresa com el meu avi aprofitava qualsevol ocasió per regalar-me un llibre. Vaig començar a interessar-me cada cop més per la lectura i, amb el temps, vaig començar a escriure poesia. Recordo escriure el primer poema als nou anys, un diumenge al vespre durant un vol Madrid-Barcelona.

Estic convençut de la importància d’apropar la poesia als infants. La poesia com a manera de veure el món i d’habitar-lo, com a espai d’expressió, com a instant d’escolta. La poesia és un univers que s’expandeix i que, en el seu infinit, tothom hi té cabuda. A alguns infants i joves cal dur-los a la nau, d’altres ja volten per l’espai o exploren les estrelles. El que és segur és que cal guiar-los per bones rutes i recórrer els camins de la formació del professorat, les bones editorials, les llibreries especialitzades, les biblioteques escolars, les biblioteques públiques… Només així podran anar més lluny, només així podran versar aquest món i rehabitar-lo.

Mestre de primària a l’escola pública, vaig fer el Màster de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Treballo al programa Biblioteca Escolar “puntedu” al Departament d’Educació, coordino el grup de treball TransVersar la poesia, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i he realitzat diferents cursos de formació per a docents sobre poesia. Tinc algunes publicacions i col·laboro al programa de ràdio El Gripau Blau d’Ara Va De Bo, que ha obtingut Menció de Qualitat en els 20ns Premis Ràdio Associació.

www.daniespresate.com