NARRATIBES PER COMPARTIR-NOS. POESIA. ¡AY, MI GLOBO!

NARRATIBES PER COMPARTIR-NOS. POESIA. ¡AY, MI GLOBO!

Aquest mes, a NarratiBes per compartir-nos, tenim el privilegi de poder escoltar un magnífic poema dit per la seva autora, Xaviera Torres.

El poema Ay, mi globo! forma part d’un preciós poemari destinat a la infància. I és que aquest mes volem compartir-nos i reivindicar aquesta poesia.

La lectura de poesia des de l’àmbit familiar suposa un espai de trobada íntim i de relació que contribueix a una nova manera de veure, conèixer i habitar el món on viure a través del llenguatge poètic.

És per això que us convidem a que el poema ens traspassi. Si en escoltar-lo o en llegir-lo a l’adult li vibren unes cordes i a l’infant unes altres serà que, com recorda Felipe Munita en paraules de Floridor Pérez, es tracta de “poesia per a infants, també”.

Aquesta poesia és la que hem d’apropar: la que ens diu sense dir-nos, la que ens col·loca de cop en un lloc desconegut, la que ens acompanya a llocs que no habitàvem abans, la que, com el globus, ens permet estirar per, finalment, deixar anar el seu fil…

Este mes, en NarratiBes per compartir-nos, tenemos el privilegio de poder escuchar un magnífico poema recitado per su autora, Xaviera Torres.

El poema ¡Ay, mi globo! forma parte de un precioso poemario destinado a la infancia. Y es que este mes queremos compartirnos y reivindicar esta poesía.

La lectura de poesía en el ámbito familiar supone un espacio de encuentro íntimo y de relación que contribuye a una nueva manera de ver, conocer y habitar el mundo en el que vivir a través del lenguaje poético.

Es por esto que os invitamos a que el poema nos traspase. Si al escucharlo o al leerlo a los adultos les vibran unas cuerdas y a los niños y niñas otras será que, como recuerda Felipe Munita en palabras de Floridor Pérez, se trata de “poesía para niños, también”.

Esta poesía es la que debemos acercar: la que nos dice sin decirnos, la que nos coloca de golpe en un lugar desconocido, la que nos acompaña a lugares que no habíamos habitado antes, la que, como el globo, nos permite estirar para, finalmente, soltar su hilo…

 

El poema forma parte del libro ¡Oh, cielos! de Xaviera Torres, con ilustraciones de Natascha Rosenberg y editado por A Fin de Cuentos (2022).

Dades bibliogràfiques:«¡Ay, mi globo!» está en el libro ¡Oh, cielos! Bilbao: A Fin de Cuentos, 2022.

Visita el blog: www.daniespresate.com

Música de capçalera: R.C. Alexandri

Fotografia de esraa gamalUnsplash

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *