Materials de treball amb grups (1).

Materials de treball amb grups (1).

Taula d’observació qualitativa per a la recollida d’informació en entorns d’interacció grupal.

“En aquest pais escrivim poc” compartia José Miguel Sunyer en la presentació del seu “Escritos grupoanalíticos” a la Casa del Llibre el passat 22 de febrer. I és cert que coneixem ben pocs facilitadors o conductors de grup, catalans o espanyols, que disposin de prou temps per compartir per escrit la seva experiència i saber.

Des del BES (Barcelona Espai de Supervisió) mantenim la voluntat de difondre i divulgar la supervisió i el treball en grup com a dispositiu de cura eficaç en diferents àmbits de l’activitat humana, com ara les famílies o els professionals i equips de professionals en els àmbits sanitari, social i educatiu. Amb la sèrie “Materials de treball amb grups” pretenem compartir recursos, experiències i reflexions que puguin ampliar i enriquir els materials i la literatura dins del nostre entorn.

Comencem amb un material que facilita i orienta una de les nostres activitats bàsiques en el dispositiu grupal, registrar el què observem. La taula d’observació que us presentem representa per a nosaltres l’hàbit de recollir evidències sobre els processos d’intervenció que realitzem i és alhora una contribució a la millora de la nostra praxi.

Aquesta primera versió és hereva de les aportacions de dues autores de referència en el treball grupal com són la Dra. Marta Souto de la Universitat de Buenos Aires i la Dra. Mirtha Cucco i el seu projecte ProCC4. Posteriorment la versió inicial es millora a través de les aportacions provinents del corrent psicodinàmic grupanalític i de la pràctica realitzada en els grups que aquest equip acompanya.

De la ma de l’ERIFE (Equip de Recerca sobre Infància, Família i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona) compartim aquest document publicat al Dipòsit Digital de Documents de la UAB, el podeu consultar clicant en la referència: Gimeno, X. i Careta, A. (2018). Taula d’observació qualitativa per a la recollida d’informació en entorns d’interacció grupal. Dipòsit Digital de Documents de la UAB.

Esperem que us agradi, gràcies.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *