MATERIALS DE TREBALL AMB GRUPS (8)

MATERIALS DE TREBALL AMB GRUPS (8)

Després de dinamitzar els Tallers de Criança Positiva per famílies amb infants de 0 a 6 anys als Districtes 4 i 5 de l’Hospitalet de Llobregat, l’Ajuntament ens ha encarregat un Taller d’Acompanyament Educatiu per Famílies amb fills i filles d’entre 6 i 12 anys, també al Districte 4.
Aquests taller ha consistit en un grup de mares i pares que de forma estable es reunien un dia a la setmana, una hora i mitja, en vuit trobades, durant el període d’octubre a desembre del curs 2019-2020. D’aquestes trobades, sis van ser participades per pares i mares, i a les dues últimes es va convidar a incorporar-se als fills/es i altres familiars.

El taller familiar de vivència i reflexió compartida es genera en un espai de suport i cura entre les persones participants a través de l’escolta i el diàleg. El fet de disposar de moments de vivència conjunta facilita la comunicació entre pares i mares, permetent comprendre i transformar alguns comportaments i dinàmiques establerts a través de la proposta.

Aquest taller promou funcions preventives alhora que facilita la consolidació i millora d’actituds i estratègies per facilitar el benestar de la família durant la criança i educació, tal com va fer la recomanació de ministres europeus (REC 2006,19) en el marc de la parentalitat positiva. Així, el té la finalitat de crear un espai on mares i pares, acompanyats de dos professionals, puguin compartir vivències i experiències, expressar neguits, èxits i, sobretot, compartir amb altres famílies les seves estratègies i recursos que els funcionen per ajudar a créixer als nens i les nenes autònoms i amb autoestima.

Algunes de les valoracions que han fet les famílies participants en acabar el taller han estat:

  • Per a mi, la família és el més important i aquest taller brinda un espai per adquirir recursos per aplicar positivament a la vivència familiar.
  • Un espai no sols d’adquirir coneixements per al bon funcionament de la família, sinó que també és un espai per a nosaltres mateixos, el nostre moment de “desahogo” i de compartir amb d’altres persones. Jo el recomano moltíssim. És molt enriquidor i et fa sentir més fort com a pare.
  • És una gran oportunitat de créixer d’una forma natural i lliure amb d’altres famílies, aprenent coses noves i recordant allò que de vegades oblidem.
  • He après coses noves, hem pogut compartir i expressar com ens sentim com a pares i mares, i ens ha permès conèixer altres famílies amb qui intercanviar informacions, experiències, etc..
  • Tant els formadors com el grup ens ajuden molt i ens indiquen camins nous per cuidar-nos a nosaltres com a pares i mares, i per conèixer millor els nostres fills i filles. M’ha agradat molt també conèixer altres pares i mares i compartir les situacions que vivim.
Igual que en l’anterior taller, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha encarregat i publicat un breu fulletó per a la seva socialització i difusió que podeu trobar en aquest enllaç.

 

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *