LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. AMANIDA FRESCA D’ESTIU

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. AMANIDA FRESCA D’ESTIU

No me fío de la gente que habla con el estómago vacío.

Pepe Carvalho (ex policía, ex marxista, gourmet).

AMANIDA FRESCA D’ESTIU

Es una amanida molt bàsica feta amb productes de temporada i que es prepara al moment a casa, al camp o la platja.

Quan era petit vivia al camp i era una amanida que es feia al tros quan segàvem o a l’hort quan anàvem a regar. Si es podia, es posaven els ingredients a refrescar a l’aigua d’una font o un rierol.

Actualment pot ser una amanida molt adequada per a un dia que es vagi a la platja o a la muntanya.  Es porten  els ingredients nets i frescos en una nevera portàtil i en 10 minuts es prepara el dinar. Aquesta amanida va molt bé per acompanyar una truita de patata o uns formatges o embotits…,o per acompanyar un entrepà.

Si es vol fer com a plat únic també va perfecte, llavors s’hi pot afegir alguns dels ingredients opcionals i queda un plat complert i nutritiu. I es pot acompanyar d’un bon pa per sucar el suc que queda a sota i que es boníssim.

INGREDIENTS BÀSICS

Tres tomàquets grans del tipus que us agradin, si son de pera o rodonets de branca se’n posaran cinc o sis.

Dos pebrots verds.

Una ceba bona per menjar crua o dues cebes tendres.

Un cogombre.

Un grapat d’olives de les que agradin.

Oli d’oliva bo.

Sal,

INGREDIENTS OPCIONALS

Una llauna gran o un pot de tonyina o sardines amb oli.

Un parell o tres d’ous durs.

Un pot de cigrons cuits.

Altres al gust i imaginació.

Aquests ingredients son recomanables si es vol fer l’amanida com a plat únic ja que aporten proteïnes. Es pot triar un o dos d’aquests ingredients no cal tots.

EINES

Un recipient grandet (pot ser de ceràmica, vidre, plàstic, fusta, etc.).

Un ganivet que talli bé.

Una fusta per tallar (opcional).

PREPARACIÓ

Hem dit que aquesta amanida es molt apropiada per quan es va al camp o la platja així que es prepara en el moment, ara bé, es recomanable portar els ingredients rentats de casa i així es tot mes fàcil.

Tallar a trossos no massa grans els pebrots, tomàquets, ceba i cogombre (pelat) i anar-ho posant al recipient.

Afegir les olives i els ingredients opcionals (si és el cas).

Amanir-ho al gust de sal i convé que hi hagi bastant oli.

Remenar-ho i ja es pot menjar.

PRESENTACIÓ

Aquesta amanida se la pot servir cadascú al seu plat o posar-la al mig i cadascú va picant amb la forquilla (vigilar que goteja). Si es menja picant cadascú, va bé o tenir un plat o una bona llesca de pa, que faci de plat, i en acabar es pot sucar al suc que ha quedat que es una de les millors coses d’aquesta amanida. 

Bon profit i Bon Estiu.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.