FEM UN VERMUT amb: TRUITETES de CARABASSÓ “Txema”

FEM UN VERMUT amb: TRUITETES de CARABASSÓ “Txema”

“Sense trencar ous no es fan truites, ni truitetes.” (popular adaptat).

FEM UN VERMUT amb: TRUITETES de CARABASSÓ “Txema”

Aquesta recepta  es fàcil i agrada molt molt.

La vaig fer un dia de sant Bartomeu, patró de Sitges. Estàvem a casa i amb el nostre veí Txema vam acordar que anàvem a Sitges a fer un bany i menjar alguna cosa que portéssim de casa. Volia fer una truita de carabassó i ceba però em va venir al cap una mena de bunyols que fan, amb carabassó o altres verdures, els meus amics Alí i també el Moshe i que li’n diuen “pakora”. Amb aquesta idea vaig pensar que fer truitetes per comptes d’una truita podia ser millor per menjar de manera informal.

I… fantàstiques per picar.

Ara concretem.

INGREDIENTS BÀSICS 

Un carabassó mitjà o mig de gran (uns 200 gr.)

Una ceba petita o mitja si es gran (uns 100 gr.)

Un got petit de flocs de civada (uns 50 gr.)

Dos o tres ous

Sal, pebre al gust

Oli per fregir (mig got)

INGREDIENTS OPCIONALS

All i julivert picat

Altres espècies com orenga, farigola, romaní, cúrcuma, etc.

Farina de cigrons, blat, civada, etc. (per comptes dels flocs de civada).

EINES

Ratllador de verdures

Bol una mica gran

Fusta i ganivet per tallar

Forquilla i cullera per remenar i emmotllar

Paella

Pala i pinces de fusta per donar la volta a les truitetes

Safata o plat i paper de cuina per posar les truitetes fregides

PREPARACIÓ

Es renta i ratlla(*) el carabassó.

Es pela i ratlla(*) la ceba.

Es posa sal i pebre (altres espècies i l’all i el julivert si és el cas) al carabassó i la ceba ratllada i es barreja.

Es posen els ous per sobre i es barregen batent amb la forquilla.

Es van afegint els flocs de civada i/o la farina de manera que la barreja quedi una mica espessa.

Es deixa reposar, sobre tot si s’hi posa flocs de civada, per tal que s’integri una mica més (15 o 20 minuts si tenim temps).

Es posa a escalfar la paella amb l’oli i quan estigui calent, es van posant cullerades de pasta formant unes truitetes.

Deixem una estona la truiteta per tal que qualli i tot seguit li donem la volta amb molta cura amb l’espàtula de fusta.

El foc millor que estigui mig i el baixem quan ja hem voltejat la truiteta.

Ara la podem anar girant amb mes facilitat voltejant-la per tal que quedi cuita per les dues bandes.

Treure les truitetes que ja estan cuites i posar-les a sobre un paper de cuina per tal que perdin una mica d’oli.

(*) També amb la Thermomix o similar, 15 segons, amb la funció “triturar”.

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Posar les truitetes a una safata per servir o a una carmanyola si es volen portar fora.

Si es mengen a casa es preferible menjar-les encara calentes.

Si les portes per menjar fora o les vols fer temps abans que les mengeu poden servir-se fredes (no de la nevera) i son molt bones també.

Es pot preparar una salsa que pot anar de l’allioli al romesco passant per maionesa, mostassa i mel, soia, o altres i es poden sucar les truitetes a la salsa.

Amb una safata de truitetes d’aquestes, ben presentades, i un vermut, pots ser una persona molt estimada a la festa o reunió.

Que vagi de gust!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *