FEM UN VERMUT amb FULLES DE MALVA

FEM UN VERMUT amb FULLES DE MALVA

La malva, de tots els mals salva. Dita popular.

FEM UN VERMUT amb: FULLES DE MALVA

Avui una recepta molt especial doncs vaig anar a la calçotada del Bartomeu i la Cecília a  Torregrossa i el dia següent vam anar a un taller organitzat pel col·lectiu Fem Llavor on el col·lectiu Eixarcolant ens va mostrar plantes comunes pròpies del país que es poden menjar.

La malva (althaea rosea) és una d’elles (si us interessa el tema, Eixarcolant esta publicant uns llibrets en aquest sentit). Avui presentem una recepta de fulles de malva que deshidratarem al forn i podrem menjar, com si fossin patates fregides. A l’hora del vermut van molt bé!  i es preparen en un moment.

Tenen un gust semblant als espinacs (intens de clorofil·la), son barates ja que les collim als marges i possiblement tenen efectes antioxidants. Seran un èxit segur i ens connecten amb el poc coneixement del que tenim al voltant i el valor d’allò proper.

L’època de fer aquesta recepta és preferiblement a finals d’hivern i principis de primavera, quan les fulles son tendres.

Anem a la recepta.

INGREDIENTS

fulles de malva mitjanes (entre 20 i 40 unitats. A cada safata del forn hi caben unes 20 fulles)

un parell de cullerades d’oli

sal al gust

pebre o altres espècies al gust

EINES

safata d’anar al forn

paper de forn

un plat fondo o bol per posar l’oli, la sal i les espècies

una espàtula o pinces per treure les fulles del forn (opcionalment, podem treure la safata i deixar refredar)

un plat o safata plana per servir-les

PREPARACIÓ 

Es cullen les fulles a qualsevol marge o camí.

Es renten i eixuguen.

Es prepara un plat o bol amb l’oli i la sal i les espècies. Tot barrejat remenant-ho.

Es passen les fulles pel plat amb l’oli, sal i espècies (fulla per fulla, com quan arrebossem).

Es van posant les fulles ja sucades, a la safata d’anar al forn, juntetes però que no es toquin.

Es posa la safata al forn (prèviament escalfat a 180 graus).

Es deixa uns cinc minuts (les fulles canvien de color i es queden una mica arrugades).

Han de quedar seques però no cremades.

Es treuen de la safata i es posen a un plat de servir.

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Aquest plat ha de ser fet i menjat en poques hores ja que si no perd el cruixent i perd la gràcia.

Es bonic presentar-lo acompanyat d’un parell de flors de malva que hem recollit junt amb les fulles.

Esperem que us agradi!!

Comments

  1. Reply

    Molt bona idea!!!!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *