FEM UN VERMUT amb: DAUS DE COGOMBRE “Meri”

FEM UN VERMUT amb: DAUS DE COGOMBRE “Meri”

El cogombre: Una verdura que no conté greixos i aporta molt poques calories.https://www.cuina.cat/

FEM UN VERMUT amb: DAUS DE COGOMBRE “Meri”

Aquesta recepta és molt fàcil de fer i es prou adequada per a  l’estiu ja que es temporada de cogombres i es refrescant. Esta inspirada en la salsa  tzatziki  grega però, en aquest cas, no es una salsa. Va sorgir un dia que va venir gent del Pallars, comandats per l’Agustí i la Meri, a Sitges i la idea era fer carn a la brasa. Vaig pensar que podria fer acompanyaments diversos per a la carn i un d’ells va ser el cogombre tallat a daus. Va resultar que va agradar força i especialment a la Meri, que fins i tot em va demanar la recepta. Es per això que la recepta porta el seu nom.

La recepta que us proposo, com he dit havia estat pensada per ser un acompanyament, es va convertir en un dels components del vermut així que ara la presento per a fer el vermut i queda força bé. Proveu-la i a veure que us sembla.

INGREDIENTS BÀSICS 

Un cogombre, si es del Maresme pot ser sigui mes gustos i solen ser més petits així que, si fos el cas, podeu posar dos

Un gra d’all grandet

Dues o tres cullerades soperes de iogurt natural o tipus grec, sense sucre

Un bon raig d’oli d’oliva.

Sal al gust

INGREDIENTS OPCIONALS

Un polsim de pebre o altres espècies que t’agradin

Un pel de gingebre, pell de llimona o llima, ratllat

Un parell de fulles fresques de julivert o menta o sàlvia o altres herbes que t’agradin

Un rajolí de vinagre o de suc de llimona

EINES

Ganivet

Fusta de tallar

Un pelador

Un bol per posar el cogombre tallat

PREPARACIÓ 

Es pela el cogombre i es talla a daus una mica grandets.

Es pela l’all i es talla (pica) el més menut possible.

Es posen els daus de cogombre i l’all dins el bol i es barreja.

Si es el cas, s’afegeixen les especies o herbes opcionals i es barreja també.

Es tapa el bol i es deixa a la nevera o un lloc fresc fins l’hora de servir.

Tot just abans de servir-ho s’amaneix amb l’oli, la sal i el iogurt (també el vinagre o suc de llimona, si és el cas).

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Posar l’all i espècies a macerar una estona abans amb el cogombre es millor ja que agafa el gust.

Amanir amb oli, iogurt i sal, millor fer-ho al final si no el cogombre s’estova. També serà ara que posem el vinagre o la llimona, en el cas que n’hi vulguem posar.

Presentar en un bol que sigui de color viu si pot ser i no massa gran per tal que el cogombre es vegi bé.

Bon vermut!!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.