FEM UN VERMUT amb AMANIDA RUSSA

FEM UN VERMUT amb AMANIDA RUSSA

Mucho ruso en Rusia (…) muy buenos los polvorones (…) y muy buena la ensaladilla.

Eugenio (humorista català).

FEM UN VERMUT amb: AMANIDA RUSSA

Aquesta amanida es de les mes típiques per a fer un vermut, a la gran majoria de bars la tenen i sol tenir el toc personal de la casa. A mi es una tapa que m’agrada demanar-la sempre i m’encanta.

La recepta que us posaré es una barreja de la que feia la Lola, la meva mare, i la que fa el Javier, un amic, que li dona un toc fresc amb el pepinillo envinagrat.

Es un plat que es relativament fàcil de fer sobre tot si es fa amb la verdura congelada preparada ja per fer amanida russa. Si voleu fer les verdures tallades i fresques costa més temps d’elaboració tot i que queda mes saborosa.

INGREDIENTS BÀSICS 

500 gr. de verdures per a amanida russa congelades o fresques

Sal al gust

un pot de maionesa

un pot de tonyina amb oli

tres o quatre ous durs

un pot petit de pebrot vermell escalivat

un pot petit d’olives farcides

un pot petit o quatre o cinc cogombrets en vinagre

bastonets de pa

INGREDIENTS OPCIONALS

olives negres sense pinyol

anxoves amb oli

un pot petit de blat de moro

una cullerada o dues d’all i oli per barrejar amb la maionesa

maionesa casolana

pebrot verd tallat molt petit

ceba tallada ben menuda

tires i bastonets de pastanaga, api o altres verdures per comptes dels bastonets de pa

EINES 

olla

escorredor de verdures

espàtula

ganivet

fusta de tallar

un ratllador

bol per barrejar els ingredients

safata per presentar-la

PREPARACIÓ 

Es posa el doble d’aigua que de verdura a bullir.

Quan bulli l’aigua s’hi tira la verdura i la sal.

Es deixa bullir a foc una mica alt, mirant que la verdura quedi sencera i no es desfaci.

Es retira del foc i es refreda posant aigua freda i a continuació s’escorre.

Es deixa que s’escorri bé i s’acabi de refredar.

Es bullen els ous per tal que es facin durs, es refreden i es pelen.

Es tallen ben petits els cogombres i, si es el cas, el pebrot i la ceba.

Es tallen les olives farcides a rodanxes o a daus (com t’agradi més) i se’n reserven algunes per guarnir.

Es trossegen els ous durs (reservant-ne un de sencer per ratllar-lo per sobre al final de tot).

Es fan tires i daus del pebrot vermell (les tires per guarnir i els daus per a barrejar).

Es posa al bol la verdura ben escorreguda i freda, s’hi va posant per sobre tot els ingredients que hem tallat petits i afegim la tonyina una mica desfeta i maionesa abundant.

Ho remenem tot per tal que es barregi bé i amb la maionesa quedi tot lligat.

Es posa a la safata de servir fent una muntanya i per sobre s’hi posa una mica de maionesa amb l’espàtula i s’hi ratlla l’ou que hem reservat; es guarneix amb les tires de pebrot i les olives reservades.

Es guarda a la nevera una estona.

S’hi pot clavar uns bastonets de pa o de verdures (a l’hora de servir).

PRESENTACIÓ I CONSELLS

L’amanida russa es pot preparar amb antelació ja que queda mes lligada i bona, ara bé, no es pot guardar mes d’un dia o com a molt dos, pel risc de la maionesa i l’ou dur i perquè també tendeix a aigualir-se i perd la gràcia i el sabor.

Tot i que es pot presentar en una safata gran i guarnida, per fer el vermut es millor posar-la en safates o plats petits que queda millor ja que es un aperitiu i no un plat.

Presentar una amanida russa a l’hora del vermut es veure cares satisfetes i alegres així com records per a les iaies, padrines, mares i pot ser algun pare.

Bon vermut!!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.