POLLASTRE RÀPID MARI CARMEN. LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA

POLLASTRE RÀPID MARI CARMEN. LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA

Pollastre de gener, cada ploma val un diner (refrany popular)

La Mari Carmen es una amiga i col·lega amb la que ens és molt propi parlar d’infants i d’adults i de tots els embolics que tenim els uns amb els altres quan estem entusiasmats en aquesta feinada de créixer i desenvolupar-nos. Li he posat el seu nom a la recepta perquè ella la continua fent i em recorda que, un dia que estàvem a casa, em vaig posar a cuinar i en un moment vaig fer aquest pollastre i el va trobar tant bo que va voler aprendre la recepta i ara la supera. Això es el millor que em pot passar i em fa molt feliç. Així que la recepta és, ara, de la Mari Carmen i és ella qui me l’ha recordat per poder-la escriure. Gràcies estimada!!

Cuinar aquest pollastre es fàcil i ràpid i el resultat és molt interessant. Es fa amb pollastre sense l’os així que els pits de pollastres van molt be, tot i que també es pot fer amb cuixes desossades. El pollastre s’acompanya amb  una picada d’ametlles, all, julivert i espècies. Preferiblement és un plat per fer-lo i menjar-lo tot i que, si en sobra, ens el podem menjar en un altre moment i també es bo.

Ara concretem la recepta.

INGREDIENTS BÀSICS

Un parell de pits o cuixes de pollastre, sense l’os.

Sal i pebre al gust.

Vuit o deu ametlles crues (si son pelades millor)

Dos o tres grans d’all.

Una branca o dues de julivert.

Mig got de vi blanc o cervesa.

Un polsim de canyella.

Oli per fregir.

INGREDIENTS OPCIONALS

Altres espècies que ens agradin com per exemple un pols de farigola que hi queda molt bé, possiblement també l’orenga i fins i tot la cúrcuma o el curri (aneu provant).

Si us agrada el picant de l’all reserveu-ne la meitat d’un sense posar a la paella i el poseu directament a la picada.

EINES

Fusta i ganivet per tallar.

Paella.

Espàtula.

Batedora elèctrica amb el pot o morter, per fer la picada.

PREPARACIÓ

Es talla el pollastre a tires o filets no gaire grans i no gaire prims, sense que siguin  gruixuts (es tracta de que es pugui coure bé sense que quedi sec).

Es posa sal i el pebre al gust.

Es sofregeixen el alls pelats i les ametlles un parell de minuts i es treuen.

Al mateix oli es fregeixen a foc ràpid (volta i volta) els filets de pollastre.

Es fa una picada amb els alls, les ametlles, el julivert, la canyella i se li posa el vi blanc o la cervesa.

Es posa la picada per damunt del pollastre i es deixa a foc baix perquè es consumeixi  fins el punt de densitat que vulguis.

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Va bé tenir la picada preparada abans de fregir el pollastre així es fa tota la cocció seguida.

És un plat que es prepara en 10 minuts i el millor es preparar-lo i menjar-lo, per això va bé pensar abans amb què l’acompanyarem. Per exemple un arròs blanc li pega molt ja que la salseta va molt bé amb l’arròs. També el podem acompanyar d’una amanida, una verdura, un cuscús, mill, quinoa, llegums cuits, patates, etc.

És convenient tenir l’acompanyament preparat i fer el pollastre a última hora així el mengem calent i acabat de fer que és més bo.

Tampoc hi ha problema si el volem deixar fet i menjar-lo més tard però jo prefereixo fet al moment.

És un plat per sorprendre. Un dia que no tens res per dinar, passes per un mercat o supermercat compres un parell de pits de pollastre, arribes a casa i en vint minuts ja esteu dinant.

Es així que l’amiga Mari Carmen es a quedar sorpresa i va veure que hi ha plats que es fan ràpid i surten molt bons i que cuinar és posar-s’hi.

Ànims i alegria de viure, de cuinar i de menjar amb persones estimades. El millor del món!!!!

 

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.