LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. CARBASSÓ FARCIT

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. CARBASSÓ FARCIT

ShareBES

Un plat que és atractiu, nutritiu, lleuger i que permet moltes variacions en el farciment, totes interessants. Fa molt temps que faig els carabassons farcits. Queden molt bé per a un sopar, també per a dinar com a primer plat o com a plat principal si s’acompanya d’alguna altra cosa, fent un tipus de plat combinat.

Es un plat que pot ser perfectament vegà, vegetarià  o omnívor. La base sempre serà un sofregit vegetal al qual podem afegir, o no, proteïna d’origen vegetal o d’origen animal.  Som-hi amb la recepta.

INGREDIENTS 

Dos carabassons mitjans.

Una ceba.

Mig pebrot vermell.

Dues pastanagues.

Dos tomàquets.

200 g. de carn picada del que vulguis o 200 g. de cigrons o altres proteïnes vegetals o làctiques (formatge, …).

4 cullerades d’oli d’oliva.

Sal i espècies al gust (pebre, cúrcuma, canyella, comí,…)

Herbes de cuinar, fresques o seques, al gust: julivert, all, alfàbrega, sàlvia, menta, orenga, farigola, …

Formatge ratllat (opcional).

Beixamel (opcional).

Salsa de tomàquet (opcional).

PREPARACIÓ

Es renten els carabassons, es tallen de dalt a baix fent dues meitats llargues de les que en farem dos trossos (tindrem així quatre parts de cada carabassó).

Posem aigua abundant amb una mica de sal, dins una olla on hi càpiguen bé els carabassons.

Quan bulli l’aigua hi afegim els carabassons, que ja havíem tallat a quarts, i deixar que bullin sols quatre minuts (un cop posats esperar que bullin però sols quatre minuts).

Treure l’olla del foc, reservar una tassa d’aigua de bullir, escórrer els carabassons i deixar-los refredar una mica.

Tallar a daus petits tota la verdura del farciment.

En una paella o cassola posar l’oli i anar sofregit les verdures durant uns 20 minuts.

A cada tros de carabassó escorregut, fer-li un petit tall amb un ganivet, a cada punta i amb una cullera treure la polpa del carabassó i reservar-la (tindrem unes “barquetes” de carabassó que seran les que farcirem).

Afegir al sofregit la carn picada, cigrons o altres proteïnes.

Afegir també la polpa del carabassó i deixar coure 5-10 minuts més, remenant-ho sovint. Ara afegir, també, les herbes fresques tallades i les espècies.

Preparar una safata de forn amb un paper de forn sucat amb unes gotes d’oli.

Farcir cada “barqueta” de carabassó amb una cullerada, o una mica més, del sofregit i posa-ho a la safata d’anar al forn.

Si sobra sofregit es pot posar a la batedora, afegint-hi una mica del brou de bullir els carabassons i tenim una salsa que es pot posar per sobre els carabassons farcits. Si es vol també es pot fer una beixamel lleugera o una salsa de tomàquet i posar-la per sobre.

Posar formatge ratllat o sèsam o altres elements decoratius a sobre els carabassons farcits.

Posar a coure al forn uns 20/30 minuts.

Servir calent o tebi.

PRESENTACIÓ

Els carabassons farcits es poden menjar acabats de fer, deixant-los reposar una mica per tal que no cremin o es poden cuinar anticipadament i escalfar-los al forn una mica abans de menjar-los.

Es poden servir emplatats, un parell de talls per persona i acompanyats d’una mica d’arròs i amanida o el que vingui de gust. També es poden posar en una safata gran perquè cadascú es vagi servint. Si hem fet beixamel o salsa de tomàquet en podem reservar una mica i posar una cullerada al plat i a sobre posar-hi el tall de carabassó farcit.

Ja hem dit que pot ser un plat per a un sopar o per a un dinar si l’acompanyem.

Molt bon profit i us animo a tastar-los.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *