LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. SOPA RÀPIDA DE SÈMOLA I MISO

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. SOPA RÀPIDA DE SÈMOLA I MISO

“La sopa de fideus, de sèmola o d’arròs era l’àpat de la majoria de la població.”

(cuinadel18)

SOPA RÀPIDA DE SÈMOLA I MISO

Una sopa per fer en poc temps i, segur, més natural i saludable que les sopes preparades. Es pot fer amb aigua bullida però encara surt més bona si tenim el brou d’haver bullit  qualsevol verdura.

A casa la fem quan tenim poc temps, o brou de verdures, o ganes espontànies de menjar una sopa. Es  prepara en menys de deu minuts i es menja calenta.

INGREDIENTS BÀSICS

1/4 de litre d’aigua o de brou per persona.

Entre una i dues cullerades soperes de sèmola de verdures per persona.

Una cullerada de pasta de miso per persona.

INGREDIENTS OPCIONALS

1/2 cullerada d’oli d’oliva.

1/2 cullerada d’algues seques.

La sèmola pot ser també d’arròs o de blat sense verdures.

Un raig d’oli o de salsa de soja.

Sal i especies al gust, tot i que el miso ja porta sal i te sabor fort.

EINES

Una cassola o olla.

Una cullera per remenar i per servir.

Un got o bol petit per posar a hidratar les algues (si és el cas).

Un bol o plat pla, per persona, per a servir la sopa.

PREPARACIÓ

Posar a remullar les algues en un got o bol (si és el cas).

Posar l’aigua i/o brou a la cassola i esperar que arrenqui el bull.

Quan bulli, afegir la sèmola i deixar-la bullir uns quatre minuts i tot seguit afegir les algues i l’oli  (si és el cas) i el miso.

Remenar bé per tal que es desfaci el miso i deixar bullir quatre minuts més.

Apaguem el foc i deixem que reposi un parell o tres de minuts i ja es pot servir. També la podem deixar feta i escalfar-la quan la vulguem menjar, tot i que potser la sèmola augmenti més de tamany i la sopa es torni més espessa.

PRESENTACIÓ 

Servir aquesta sopa preferiblement calenta o tèbia en un bol o plat fondo.

Un cop servida es pot posar un raig d’oli o de soja i algunes especies o sal al gust.

Molt bon profit!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *