LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. FIDEUÀ SIMPLE

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. FIDEUÀ SIMPLE

Calamares pequeños,

ajos contentos,

juntos se sofreían

de cara al viento.

Cuando estuvieron listos

y, ante mi asombro,

echaste unos fideos

finos y mondos.

La sartén chispeaba,

tú te reías,

yo alababa el perfume de tu alegría.

En un momento estaban

en nuestros platos:

calamares, fideos,/cariño y ajos.

Mari Carmen Díez (verset per al Pere)

FIDEUÀ SIMPLE

És una recepta rapida i senzilla, molt interessant per a un primer plat o, fins i tot, com a segon plat si es prepara un primer una mica contundent. 

Escric aquesta recepta gràcies a la meva amiga Mari Carmen d’Alacant que tot sovint em recorda plats que ha menjat a casa i dels que en guarda bon record. Ara fa poc em va sorprendre amb un poema que descriu la recepta i no he pogut deixar de compartir-la. 

Així que gràcies, a dalt la teniu. 

INGREDIENTS BÀSICS

Un paquet de 250 gr. de fideus prims. 

Dos o tres grans d’all. 

Un parell de branques de julivert. 

Dues o tres cullerades d’oli d’oliva. 

Suc dels calamars amb ceba que hagi sobrat o brou de peix (uns 400 gr. en total).

Un polsim de pebre negre o blanc.  Sal al gust

INGREDIENTS OPCIONALS

Calamars que hagin sobrat dels calamars amb ceba

o

quatre o cinc calamars petits a trossets i fregits

o

un grapadet de petxines prèviament obertes

o

també es pot posar un grapat de gambes pelades prèviament passades per la paella. 

EINES

Una paella. Cullera de fusta per remenar. Ganivet i fusta per tallar.

PREPARACIÓ

Es tallen els alls a rodanxes, es posen a la paella amb l’oli i es deixen sofregir fins que es comencin a posar daurats. S’afegeixen els fideus i es va remenant fins que estiguin rossejats. 

Prèviament s’han fregit els calamars, recuperat les sobres dels calamars amb ceba, fregit les gambes o obert les petxines. 

S’afegeix al fideus rossejats els calamars, gambetes o petxines obertes, si és el cas, i el suc i el brou. Es va remenant i afegint brou durant uns 5 minuts,  ja cuits els fideus, s’han begut el brou, ara es deixen un minut i es serveixen. 

Si es vol, es pot fer la recepta prescindint de tots els ingredients opcionals i queda simple i ben bona. L’important és el brou de peix, un bon raig d’oli bo i els allets fregits. 

PRESENTACIÓ i CONSELLS

Els fideus es serveixen calents i si es vol es poden acompanyar d’all i oli o maionesa. 

Es pot deixar els fideus i alls rossejats preparats i a ultima hora afegir el brou, doncs es fan en cinc minuts i ja es pot servir. 

Bon profit. 

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.