LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. BUNYOLS DE BLEDES i PENQUES ARREBOSSADES

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. BUNYOLS DE BLEDES i PENQUES ARREBOSSADES

ShareBES

BUNYOLS DE BLEDES

INGREDIENTS

Un manat de bledes (500-700 g.)

Tres o quatre ous

200 g. de farina de cigrons (preferiblement, però pot ser qualsevol mena de farina)

Un sobre de llevat (podem prescindir però fa que els bunyols siguin més esponjosos)

Sal al gust

Oli d’oliva abundant per fregir els bunyols i les penques arrebossades

Per a la SALSA

Una cullerada de mostassa

Una cullerada de mel

Una mica d’oli

Vinagre al gust

Sal i espècies i/o herbes al gust (pebre, cúrcuma, farigola, menta, …)

Un parell de cullerades del brou de bullir les bledes.

PREPARACIÓ

Rentem les bledes ben rentades amb aigua

Separar les fulles de les penques (part blanca)

Tallar les fulles a trossos petits

Bullir, fer al vapor o fregir, les fulles trossejades durant cinc o deu minuts màxim

Escórrer les fulles cuites i posar-les en un bol on  afegirem dos ous batuts i uns 100 g. de farina amb mig sobre de llevat. Remenar-ho tot bé o batre-ho amb una batedora manual (si en tenim)

Posar oli abundant en una paella i quan sigui calent anar posant cullerades de la barreja (bledes, ou i farina)

Fregir els bunyols donant-los-hi la volta fins que quedin un pel rossos

Quan estiguin cuits treure’ls de la paella, deixar-los en una safata amb paper de cuina per escórrer l’oli sobrant.

PENQUES ARREBOSSADES

Tallar-les a 8/10 cm i posar-les a bullir amb aigua i sal durant 12/15 minuts

Escórrer-les ben escorregudes (es poden eixugar una mica amb un drap o paper de cuina)

En un plat fondo o bol, batre un ou i 50 g. de farina (afegir una cullerada del brou de coure les bledes, si fa falta)

En un plat pla posar farina estesa

Arrebossar les penques una per una primer amb la farina i després amb l’ou, i posar-les a coure a la paella amb oli abundant

SALSA

En un bol posar oli i vinagre, afegir una cullerada de mostassa, una cullerada de mel, dues cullerades de brou de les bledes, espècies i herbes al gust (sal, pebre, cúrcuma, farigola, orenga,…)

Remenar-ho bé per tal que lligui i ja tenim una salsa que acompanya molt bé els bunyols

PRESENTACIÓ

En un plat gran i safata posar la salsa al mig i al voltant els bunyols i les penques arrebossades.

Molt bon profit.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *