Pel camí cap al bosc, el Ton va esmollar el seu pa dins la butxaca, s’aturava sovint i tirava una molla en terra.
TON i GUIDA. Conte recollit pels Germans Grimm. Traducció al català de Carles Riba.
BESCUIT AMB PERES
És una recepta fàcil de fer quedant molt sucosa i fresca.
La pera és una fruita que es pot trobar de la tardor a la primavera i també a principis d’estiu. Hi ha diferents varietats. Les peres afegeixen a la típica coca o bescuit de iogurt un to fresc i sucós.
Aquesta recepta la vaig aprendre a Palma de la ma del meu amic Miquel i ara la faig de tant en tant. Si fa fresca es pot servir tèbia, si fa calor, fresqueta i en qualsevol moment, a temperatura ambient.
Ara anem a la recepta.
INGREDIENTS BÀSICS
INGREDIENTS OPCIONALS
Un polsim de canyella i/o alguna altra espècie que t’agradi.
Ratlladura de pell de llimona. Un rajolí d’anís.
EINES
Un pot per posar els ingredients i barrejar-los. Una batedora elèctrica o manual.
Un motllo per anar al forn. Ganivet i fusta per tallar.
Un full de paper per anar al forn.
Una espàtula tipus llengua per escurar.
PREPARACIÓ
Es folra el motllo amb el paper de forn.
Es posa en el pot o recipient el iogurt, l’oli, el sucre, el ous i la pell de llimona, espècies, anís, …(si és el cas), es barreja i es bat ben batut.
Es barreja la farina amb el llevat i es va afegint a la barreja batuda del recipient, anant batent pel tal que la farina s’incorpori sense que faci grumolls.
Es posa el forn en marxa a uns 180 graus.
Es pelen les peres i es tallen a làmines primes posant una base de peres al motllo.
Es cobreixen les peres amb part de la barreja batuda.
Es torna a posar una tanda de peres laminades i una tanda de la barreja preparada així fins acabar el producte.
A mi m’agrada acabar cobrint les peres així quedarà el bescuit amb to daurat.
Es posa al forn el motlle, ja ple, durant uns 30/40 minuts (veure com va la cocció observant i punxant el bescuit quan sembli que esta cuit).
Deixar refredar.
PRESENTACIÓ i CONSELLS
Aquest bescuit es pot menjar com a postres, per esmorzar o per fer un cafè o infusió a mitja tarda.
El bescuit es pot servir, com ja hem dit, tebi, fresc o a temperatura ambient, així que quan el traiem del forn cal deixar-lo refredar (almenys fins que estigui tebi). Si el volem menjar fresc o guardar-lo pel dia següent el posarem a la nevera.
Quan vulguem servir el bescuit el desemmotllem: tapant-lo amb una safata, el paper de forn obert, voltejant el motlle i finalment retirant el paper. Ens quedarà el bescuit amb les làmines de pera vistes i queda amb presencia.
Podem portar el bescuit a la taula sencer i anar fent talls i servint-los al plat o servir-lo ja tallat i emplatat (si ha quedat ben sencer i bonic agrada que es pugui veure a la taula, si es vol presentar molt guarnit millor emplatar fora de la taula).
Podem acompanyar el tall de bescuit de pera amb una bola de gelat de vainilla o de xocolata.
Podem posar-li per sobre un raig de xocolata desfeta o un raig d’un licor que ens agradi.
Podem posar al costat o per sobre una mica de melmelada de peres i uns daus de peres fresques.
Podem posar el que ens vingui de gust mirant que combinin els sabors i que alegrin i embelleixin la presentació.
Si sobra bescuit millor guardar-lo al frigorífic i gastar-lo en tres o quatre dies.
Aquest bescuit és la repera!!! Bon profit.
Me encanta tu bes recepta!