Rebost

Us presentem el rebost de tallers i activitats. Si teniu alguna proposta o us interessa fer algun dels tallers que ja estan proposats en aquest apartat, cliqueu a “m’interessa”. Un cop tinguem el mínim de gent necessari per realitzar el taller, el programarem dins del calendari del BES.

Taller de Neuroeducació

La neuroeducació emergeix com una nova disciplina que prové de la interacció entre les neurociències, la psicologia i l’educació, amb l’objectiu de promoure una integració més gran de la neurociència cognitiva dins l’àmbit de les ciències de l’educació. Aquest fet implica el desenvolupament de noves pràctiques pedagògiques i metodologies més eficients per tal de facilitar els processos d’aprenentatge i el desenvolupament psicosocial dels i de les alumnes en l’àmbit escolar.

Com el cervell processa la informació? Com controla les emocions i els sentiments? Com funcionen els processos atencionals? Com es consolida la memòria? Com incideix la motivació? Es pretén discutir sobre aquests i d’altres temes per tal d’aproximar el coneixement del cervell a l’àmbit escolar.

Taller de La Imatge Humana

Curs teórico- pràctic de trobades setmanals en què des-velem com es desenvolupa la consciència en el nostre interior des de moments abans de ser concebuts fins moments després de la mort. La consciència encarna, respira, es crea i es transforma generant una imatge interior de Qui Sóc; una imatge Humana que condiciona l’experiència actual de com jo visc la realitat de la meva vida, fins al punt d’assolir una veritat que diu que tot el que passa en  ella no és més que un reflex d’aquesta Imatge Interior.

Al traballar amb les nostres imatges internes les trobades transcorren en una explicació de com es forma i es transforma aquesta Imatge-Consciència-Jo, seguida d’una trobada amb el color, les formes i la inspiració. Trans-formant-nos en artistes-creadors de la nostra pròpia vida. El resultat és que a mesura que descobrim aquesta imatge, descobrim també qué passa dins meu i que està passant a la meva vida.

Taller de Morfo-psicologia

La morfo-psicologia és una eina de diagnòstic del caràcter humà a través de l’estudi dels trets facials. Les bases d’aquesta disciplina van ser creades pel psiquiatra Louis Corman el 1937 amb el codi deontològic “no jutjar sino entendre”. La Morfo-psicologia es pot aplicar a totes les persones, independentment de l’edat, el sexe, l’origen ètnic i cultural.

Observant les cares del teu voltant, intueixes la presència d’alguns trets de caràcter en les persones, sense poder explicar precisament el fundament de les teves impressions?Tens el presentiment de què el teu rostre parla de tu, però no saps precisament què és el que els altres llegeixen de tu a través dels trets facials quan et miren? De vegades, la teva intuïció encerta i de vegades t’adones que t’havies equivocat completament…?

Taller de manipulació de titelles de guant com a recurs didàctic 

El curs proposa construir i investigar les possibilitats expressives i dramatúrgiques dels titelles de guant. Mitjançant jocs d’improvització teatral anirem descobrint la capacitat dramàtica del titella de guant, que es convertirà en un instrument capaç d’expressar idees i emocions.

Taller de moviment expressiu 

La vida és moviment i tot el que es mou és viu. Moure el cos i sentir el propi moviment ens ajuda a recuperar la “vida”. Viure comporta decidir i prendre decisions ens fa més lliures. L’experiència i la vivència ens permet crear una memòria d’allò plaent i accedir a aquesta informació quan ho necessitem. Cada un és responsable i lliure de decidir la forma de viure el que està passant.

Adreçat a qualsevol persona de 18 a 101 anys. No es requereix experiència, sinó ganes d’estar amb un mateix.

TENS ALGUNA PROPOSTA?

    El teu nom (obligatori)

    El teu email (obligatori)

    Tipus de taller

    Tema o proposta de taller/activitat