Encetem l’any amb el propòsit de compartir amb vosaltres una recepta de cuina cada mes, convidant-vos a gaudir d’aquesta forma de cuidar-se i de cuidar-nos en la quotidianitat. Al BES, ningú millor que el Pere per entomar aquest repte: benvingudes i benvinguts a “Les BESeptes del Dr. Peris per la cura de l’ànima.”
Renovem la vida plegats, i la fruïció dels aliments se sintetitza amb la dimensió més anímica asseguts al voltant de taula, compartint paraula i gest. La vida en comú depèn del fet de menjar plegats.
La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat, Josep María Esquirol.
PURÉ DE CARABASSA
INGREDIENTS BÀSICS
500 grs de carabassa
1 carabasso petit
dues cullerades soperes d’oli d’oliva
sal al gust
1/2 litre d’aigua calenta.
ESTRIS
una cassola o olla ràpida
una batedora
un pelador
un ganivet
una fusta de tallar
una espàtula
* es pot substituir l’olla i la batedora per la termomix o similar.
INGREDIENTS OPCIONALS
una rodanxa de gingebre fresc
mitja cullerada de cafè de cúrcuma
un polsim de pebre blanc o negre
1 patata petita,
o/i
1 poma petita,
o/i
1 ceba petita,
o/i
1 xirivia.
* ingredients per a 4 persones (com a primer plat).
PREPARACIÓ
- Pelar la carabassa i tallar-la a daus.
- Pelar el carabassó i tallar-lo a daus.
- Si es posa, també, productes opcionals, pelar-los i tallar-los a daus.
- Posar l’oli a l’olla i els ingredient tallats a daus i deixar que es sofregeixin durant 3 minuts mentre anem remenant.
- Afegir la sal, espècies i aigua calenta. (l’aigua ha de cobrir els ingredients, si no es així afegiu-ne-hi).
- El gingebre es pot punxar amb un escuradents i retirar-lo després de bullir o bé tallar-lo petit i pelat i deixar-lo al puré.
- Deixar bullir (uns 25 minuts, depèn del tipus d’olla), ha d’estar la carabassa que es desfaci quan l’aixafes amb l’espàtula.
- Triturar i veure la textura, si es massa espès afegir una mica d’aigua calenta i una mica de sal.
PRESENTACIÓ
Es pot servir en un bol o un plat fondo, i es pot guarnir amb una ratllada d’oli cru i/o unes llavors de carabassa, que poden ser crues o fregides.
Bon profit!
Fantàstica idea la de fer-nos arribar les receptes Dr.Peris !
Els que tenim la sort d’haver tastat plats teus ,sabem que una de les teves moltes virtuts és la cuina ,sobretot per la delicadesa, cura i amor que hi poses a l’hora de realitzar-los.
Així que gràcies pel receptari mensual ! M’hi poso!
Moltíssimes gràcies per aquesta “bessepta” del meu amic Pere!!
M’haguera agradat que estiguera escrita com ell parla, ho explica tot tan bé! I ho barreja amb costums, records, comentaris, refranys…
Pero de tota manera estic contenta.
I agraïda.
Salutacions i besadetes
Mari Carmen