“Pel mes de setembre es talla el que penja.” (dita popular).
FEM UN VERMUT amb: BROQUETES de FUET amb TOMAQUETS i BROQUETES de FORMATGE amb RAÏM
Aquesta recepta es fàcil, ràpida i bona de menjar. La vaig assajar a una festa d’aniversari com a entreteniment mentre s’acabava de fer l’arròs i va ser un èxit. Us la recomano fins i tot per a un sopar informal.
Es divertida de fer i poden ajudar a preparar-la infants, joves i convidats en general. A mi em va ajudar el Martí, fill d’una amiga, i va ser un moment bonic de parlar amb ell tranquil·lament. Així que pot ser una recepta de preparació intergeneracional, i ens convenen molt aquests espais de relació.
INGREDIENTS BÀSICS
Un fuet, secallona o llonganissa i xolís que us agradi
Un grapat de tomàquets petitons dels que us agradin
Un tros de formatge que us agradi, curat o semi curat que vagi bé per fer-ne daus
Un grapat de raïm (blanc o negre o dels dos)
EINES
Escuradents
Fusta de tallar i ganivet
Una safata que t’agradi per posar les broquetes
PREPARACIÓ
Es renta i es grana el raïm.
Es renten els tomàquets.
Es treu la pell del fuet (es mulla o humiteja amb un drap i la pell s’estova i es pot treure sencera i amb facilitat).
Es talla el fuet a rodanxes una mica amples (si es llonganissa o xolís es pot tallar cada rodanxa per la meitat).
Es talla el formatge a daus, d’una mida semblant als grans de raïm.
S’agafa un escuradents i es punxa en primer lloc el fuet i després un tomàquet petitó. Cal procurar que estigui una mica separat el fuet del tomàquet.
Es repeteix fins que hi hagin suficients broquetes.
S’agafa un escuradents i es punxa un dau de formatge i a continuació el gra de raïm (procurar que estigui una mica separat el formatge del raïm).
PRESENTACIÓ I CONSELLS
Posar les broquetes en una safata col·locades de manera combinada per tal que quedin atractives.
Es pot posar una broqueta de raïm blanc al costat d’una de raïm negre i després una de fuet, o fer fileres o petits cercles, etc. Imaginació i ganes.
Queda molt bé guarnir la safata amb alguna fulla de parra i alguna fulla de tomaquera, si en tenim.
El fet de deixar el tomàquet i el raïm a la part de baix de la broqueta te una raó de ser important ja que el tomàquets i el raïm al ésser punxats poden deixar anar suc i si estan a sota no mullen el fuet i el formatge (d’altra manera podrien quedar estovats) Per això també s’aconsellarà que quedin un pel separats els dos ingredients de la broqueta.
Que vagi de gust !!