FEM UN VERMUT amb: BROQUETES

FEM UN VERMUT amb: BROQUETES

“Pel mes de setembre es talla el que penja.” (dita popular).

FEM UN VERMUT amb: BROQUETES de FUET amb TOMAQUETS i BROQUETES de FORMATGE amb RAÏM

Aquesta recepta es fàcil, ràpida i bona de menjar. La vaig assajar a una festa d’aniversari com a entreteniment mentre s’acabava de fer l’arròs i va ser un èxit. Us la recomano fins i tot per a un sopar informal.

Es divertida de fer i poden ajudar a preparar-la infants, joves i convidats en general. A mi em va ajudar el Martí, fill d’una amiga, i va ser un moment bonic de parlar amb ell tranquil·lament. Així que pot ser una recepta de preparació intergeneracional, i ens convenen molt aquests espais de relació.

INGREDIENTS BÀSICS

Un fuet, secallona o llonganissa i xolís que us agradi

Un grapat de tomàquets petitons dels que us agradin

Un tros de formatge que us agradi, curat o semi curat que vagi bé per fer-ne daus

Un grapat de raïm (blanc o negre o dels dos)

EINES 

Escuradents

Fusta de tallar i ganivet

Una safata que t’agradi per posar les broquetes

PREPARACIÓ 

Es renta i es grana el raïm.

Es renten els tomàquets.

Es treu la pell del fuet (es mulla o humiteja amb un drap i la pell s’estova i es pot treure sencera i amb facilitat).

Es talla el fuet a rodanxes una mica amples (si es llonganissa o xolís es pot tallar cada rodanxa per la meitat).

Es talla el formatge a daus, d’una mida semblant als grans de raïm.

S’agafa un escuradents i es punxa en primer lloc el fuet i després un tomàquet petitó. Cal procurar que estigui una mica separat el fuet del tomàquet.

Es repeteix fins que hi hagin suficients broquetes.

S’agafa un escuradents i es punxa un dau de formatge i a continuació el gra de raïm (procurar que estigui una mica separat el formatge del raïm).

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Posar les broquetes en una safata col·locades de manera combinada per tal que quedin atractives.

Es pot posar una broqueta de raïm blanc al costat d’una de raïm negre i després una de fuet, o fer fileres o petits cercles, etc. Imaginació i ganes.

Queda molt bé guarnir la safata amb alguna fulla de parra i alguna fulla de tomaquera, si en tenim.

El fet de deixar el tomàquet i el raïm a la part de baix de la broqueta te una raó de ser important ja que el tomàquets i el raïm al ésser punxats poden deixar anar suc i si estan a sota no mullen el fuet i el formatge (d’altra manera podrien quedar estovats) Per això també s’aconsellarà que quedin un pel separats els dos ingredients de la broqueta.

Que vagi de gust !!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *