FEM UN VERMUT amb AMETLLES SALADES. LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA

FEM UN VERMUT amb AMETLLES SALADES. LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA

Bon any 2022! Aquest any la BESEPTA mensual estarà dedicada a FEM UN VERMUT amb…

Us proposem que us animeu a fer les receptes amb la filosofia vital de “Les Teresines” que diu: Seguim un sistema presidit pel lema: “Si pot fer-ho aquella, jo també!” Tot el que em proposo jo ho sé fer.

FEM UN VERMUT amb AMETLLES SALADES

A casa, i a la família, les ametlles salades son un element imprescindible a l’hora del vermut. I no recordava d’on havia vingut la recepta, si de casa de la meva germana Àngels o de casa del meu germà Josep. Fetes les consultes i investigacions tot apunta a que va venir de casa del meu germà i de la ma de la Quima, cunyada i bona cuinera, que veient aquestes ametlles als bars va pensar: “jo també les puc fer”. Les va fer i també ens va animar a fer-les, ja que són de fàcil elaboració i excel·lent resultat. Ara tots contents i agraïts ja les fem a casa i les mengem amb les famílies, els amics i els coneguts.

REFLEXIÓ: d’ametlles torrades i salades en podeu trobar de moltes qualitats i preus al mercat, ara bé, si les feu a casa segur que us queden fantàstiques i us surten molt millor de preu i qualitat.

Així que ànims i a l’ametlla torrada i salada.

INGREDIENTS

150 o 200 grams d’ametlla pelada (preferiblement marcona).

Un got d’oli d’oliva.

Una cullerada de sal, millor una mica gruixuda.

EINES

Paella.

Espàtula.

Escumadora o colador per treure les ametlles de la paella.

Plat o safata per posar les ametlles.

Paper de cuina per deixar anar l’oli sobrant.

PREPARACIÓ 

Es posa la paella a foc moderat amb l’oli i les ametlles.

Es va remenant amb l’espàtula, ben sovint per evitar que es cremin i per aconseguir una certa uniformitat en el torrat.

Quan ja es van tornant de color torrat les ametlles, si cal afluixar el foc, remenar amb mes constància.

Arribat el punt de torrat i color desitjat (15/20 minuts) treure la paella del foc, escórrer les ametlles i posar-les a sobre el paper de cuina per tal que perdin l’oli sobrant.

Deixar que es refredin una mica i, quan encara estiguin calentes, posar la sal i remenar per tal que s’escampi.

Una part de l’oli de fregir les ametlles es pot utilitzar per a una salsa, picada, etc.

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Va bé tenir preparada la safata o plat amb el paper de cuina disposat, doncs quan les ametlles ja agafen el color torrat cal treure-les ràpid de l’oli per tal que quedin al punt i no es cremin.

Pots posar la sal en treure-les de la paella, encara que es preferible posar-la quan ja s’han refredat una mica. Mantenen millor el torrat.

Va bé preparar-les al mati aviat i així a l’hora del vermut estan fredes i amb el punt de torrat ideal.

Un cop fredes i salades, les ametlles, també es poden guardar uns dies en pots de vidre ben tapats.

Queda millor presentar les ametlles disposades en safates, plats o bols mes aviat petits i que quedin plens. Més que un plat o bol gran mig buit.

Esperem que us agradin i anirem veient més receptes per acompanyar el vermut tant típic de diumenges al migdia.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *