Adaptació de l’Escala de Factors Curatius de Yalom a grups multifamiliars de població adolescent i les seves famílies.
El passat 27 de febrer, a la llibreria +Bernat, el Ramon Riera presentava el seu nou llibre “L’herència emocional” tot enraonant de quina forma els valors intensament gregaris dels sapiens que habitaven la costa africana fa uns 60.000 anys van fer possible la nostra supervivència. Encara ara, ens queda molt a aprendre sobre els valors que fan possible la cohesió grupal entre nosaltres els humans i de quina manera els grups ens transformen individualment.
La recerca de diferents investigadors a finals del segle passat ha permès identificar de quina forma el treball de grup ajuda a canviar als seus participants. Sota l’epígraf de factors curatius o terapèutics es classifiquen alguns d’aquests mecanismes específics de canvi, comuns a grups de diferent classe i característiques, que permeten explicar com funciona la psicoteràpia de grup.
Seguint l’afortunat inventari desenvolupat per Yalom, que consta d’onze factors, s’ha creat l’adaptació que presentem en aquesta tercera publicació de la sèrie “Materials de treball amb grups”, orientada a identificar i calibrar en quina mesura aquests factors incideixen en els grups multifamiliars implementats des del BES.
De la ma de l’ERIFE (Equip de Recerca sobre Infància, Família i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona) compartim aquest document, publicat al Dipòsit Digital de Documents de la UAB, que podeu consultar clicant en la referència: Gimeno, X. i Careta, A. (2018). Adaptació de l’Escala de Factors Curatius de Yalom a grups multifamiliars de població adolescent i les seves famílies. Dipòsit Digital de Documents de la UAB.