LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. MONGETES AMB CALAMARS

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. MONGETES AMB CALAMARS

El fesol i el calamar, apropen la terra i el mar!  (Rodolí)

MONGETES AMB CALAMARS

Aquesta recepta combina la llegum amb el  peix, aquí proposem els calamars però pot funcionar molt bé també amb cloïsses, rap o bacallà.

La mongeta, simplement amb ceba queda molt bona però si hi afegim peix adquireix la categoria de plat de festa o celebració.

Es una recepta d’elaboració senzilla i relativament ràpida.  Així que en un moment l’expliquem també.

INGREDIENTS 

400/500 gr. de mongetes  cuites (del tipus que prefereixis, totes van bé).

500 gr. de calamars nets i tallats a rodanxes.

Un parell o tres cebes (millor que siguin del tipus figueres o blanques dolces).

Quatre cullerades d’oli d’oliva.

Sal, pebre i altres especies al gust.

Una picada amb: ametlles, all, julivert, una mica de pa i mig got de vermut o un altre vi preferiblement un pel dolç.

EINES

Una cassola, millor amb tapadora.

Una fusta de tallar i un ganivet.

Una paella.

Espàtula per remenar.

Una trituradora o morter per a la picada.

Un cullerot per a servir.

 PREPARACIÓ

Posar les mongetes bullides i escorregudes en un bol.

Tallar a daus petis la ceba.

Posar la cassola al foc amb l’oli.

Posar la ceba tallada dins la cassola amb oli i remenar una estona 15/20 minuts fins que es quedi bastant cuita.

Netejar i escórrer els calamars.

Quan la ceba estigui bastant cuita, afegir els calamars a la cassola i deixar-ho coure durant 20 minuts a foc lent i la cassola tapada.

Mentrestant podeu fer la picada: fregir la llesca de pa i les ametlles, tot seguit posar-les en un pot, afegir l’all, el julivert i el vermut o vi, triturar i reservar.

 

Afegir a la cassola, amb la ceba i els calamars, les mongetes cuites, la sal i especies al gust, remenar i deixar fer un bull durant 5 minuts (la ceba i els calamars ja hauran fet suc però si estiguis un pel sec, afegir una mica de brou o aigua).

Afegir la picada a la cassola i remenar uns tres minuts.

Apagar el foc, tapar i deixar reposar uns minuts.

PRESENTACIÓ i CONSELLS

És un plat molt complert així que pot ser ben bé un plat únic acompanyat d’una amanida o alguna cosa lleugera per picar. Encurtits com les piparres, cogombres, tàperes grans o ceba amb vinagre, acompanyen bé les llegums.

En cas de voler estirar una mica el plat es pot fer arròs bullit per acompanyar, queda molt bé i molt bo i es pot fer una bola o flam que fa la presentació més atractiva.

Aquest plat també es pot guardar i menjar el dia següent, continua essent bo, doncs reposat es barregen millor els sabors, tot i que el calamar pot ser s’endureix una mica.

Espero que us agradi i ho gaudiu en bona companyia i bon vi.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *