LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. AMANIDA DE LLENTIES

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. AMANIDA DE LLENTIES

Comencem el darrer BESeptes del curs amb un reconeixement a la contribució del Pere al BES, en concret al blog del nostre web, a través de les seves apreciades BESEPTES. Des del 2020, el Pere ha publicat 47 delicioses BESeptes per a la cura del cos i l’ànima. 

Gràcies Pere, per a tu és aquesta cançó (lletra, Xavier Gimeno; Música, Ruben Bes; Suno AI). 

 Bon profit!

Qui menja llentilles no les mastega totes. (dita popular)

 AMANIDA DE LLENTIES

Una recepta que vaig aprendre al Pallars, concretament a Sosís i a Pobla, de la ma de l’Agustí i l’Aleix (@quimetraier i @postresdemusic). La vaig assajar a una trobada  “folkapeliana” on va tenir molt èxit i ara de tant en tant la faig.

Es una amanida molt fresca, bona i nutritiva. Senzilla de fer però has de tenir paciència i un ganivet que talli per fer ben menuts els ingredients. Es pot fer amb llenties bullides a casa, comprades cuites o de pot en conserva. Va molt bé per fer-la quan ets fora de casa amb poques condicions per a cuinar. Portant uns pots de llenties, cebes, pomes, llimones i oli,  en qualsevol lloc la pots preparar i si trobes col·laboradors amb paciència per tallar els ingredients, un luxe!!

INGREDIENTS 

500 grams de llenties cuites o 250 grams de llenties seques per fer-les bullir

Un parell de pomes verdes àcides tipus Granny Smith

Un parell de cebes tendres o una ceba dolça gran

El suc de dos o tres llimones

Dos o tres cullerades generoses d’oli d’oliva

INGREDIENTS OPCIONALS

Sal al gust

Especies al gust (pebre blanc o negre,…)

Unes branques de menta o altres aromàtiques que t’agradin

Un pebrot verd

Un cogombre pelat

EINES

Un bol o safata per posar l’amanida

Un escorredor de verdures

Una fusta per tallar i un ganivet

Una cullera per remenar i servir

Si fas bullir les llenties a casa també necessitaràs una olla

PREPARACIÓ

Posar a bullir (15 o 20 minuts) les llenties rentades en una cassola amb aigua i sal. Si les llenties ja son cuites posar-les a l’escorredor, rentar-les amb aigua i deixar-les escórrer bé. Buidar al bol les llenties cuites i escorregudes.

Tallar a daus súper petits (de la mida d’una llentia o mes petit si pots) la poma àcida i la ceba.

Tallar així mateix els ingredients opcionals, si és el cas.

Buidar al bol, a sobre les llenties, la ceba, poma i altres ingredients si és el cas.

Escórrer les dues o tres llimones i tirar el suc per sobre i a continuació l’oli, especies i sal al gust.

Remenar-ho tot ben remenat.

Guarnir amb algun tros dels ingredients i alguna branca de les herbes posades.

PRESENTACIÓ i CONSELLS

Aquesta amanida es convenient deixar-la reposar un parell d’hores a la nevera, doncs es més bona reposada que acabada de fer. Si mentre reposa la remenem de tant en tant, millor que millor.

El guarniment amb trossos d’ingredients i herbes serà millor fer-lo a última hora, abans de sortir a taula, així podem remenar l’amanida fins a ultima hora.

Serviu l’amanida fresca o a temperatura ambient.

Si en sobra es pot guardar un dia o dos a la nevera.

Que vagi de gust!!

 

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *