Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament

Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament (3a edició).

L’experiència d’acompanyament que des del BES hem fet en els darrers anys a professionals dels àmbits de l’educació escolar, l’educació social, el benestar social, i l’atenció socio-sanitària, ens permet estructurar una oferta de formació sensible a les necessitats de desenvolupament en el lloc de treball que aquests col·lectius professionals ens han fet arribar.

En aquesta tercera edició, la proposta formativa segueix centrada en tres grans eixos: tenir cura de les persones i el seu entorn proper, tenir cura dels equips i els seus hàbitats, i tenir cura dels centres i les relacions institucionals.

Persones destinatàries

Professionals -amb titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat- de centres públics i privats de la xarxa educativa, de la xarxa de benestar social i de la xarxa sanitària: educadores infantils, mestres de primària, professorat de secundària i d’universitat, pedagogs i psicopedagogs, educadores socials, treballadores socials, treballadores familiars, psicòlegs, infermeres, auxiliars de geriatria, metges, etc.

Si vols participar en aquesta formació contacta amb nosaltres.

Motius per participar-hi

Al llarg de la vida les persones ens trobem amb diferents malestars d’origen majoritàriament psico-social i ètic, que generen tensions en un mateix i en les relacions familiars, d’amistats, laborals, o comunitàries; i siguem sincers, més sovint del que voldríem tenim dificultats per gestionar-les i per trobar recursos que ens ajudin a fer-ho.

La Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament neix amb la finalitat d’acompanyar i generar recursos per als professionals que treballen amb persones, famílies i el teixit socio-comunitari cap a l’acció proactiva en la cerca del benestar comú, amb la intenció d’impulsar sinèrgies promotores de la qualitat de vida digna per a aquests professionals i les persones que atenen.

La Cultura de Cura és un model, una manera de mirar la vida quotidiana i a les relacions intra- i inter- personals i comunitàries, una filosofia i una acció de salut i curació transformadora, de prevenció de riscos i de promoció del desenvolupament individual i social. Aquesta mirada reconeix i promou en els individus, les famílies i les comunitats, els valors culturals i de les pràctiques relacionals i professionals per tal d’empoderar-los vers un desenvolupament saludable, restaurador, i de benestar social i psicològic al llarg de tota la vida en les nostres comunitats de pertinença; des d’un mateix, a la família, el territori, i el planeta.

Les persones, les comunitats i les institucions han de poder tenir una imatge positiva d’elles mateixes i de la cultura a la que pertanyen per poder créixer, actuar i relacionar-se en un entorn de salut coresponsable tant en allò individual com col·lectiu. Han d’haver rebut cura per poder donar cura.

Aquest marc de cura es centra en identificar i acompanyar, basant-se en factors de funcionalitat i salut, l’aflorament dels potencials de les persones, grups, comunitats o organitzacions, a partir dels factors d’oportunitat natural que emergeixen de manera espontània en el sí de les seves actuacions, amb la finalitat de procurar el benestar de tots els seus membres; enfortint aspectes com l’auto-concepte i l’autoestima, l’autocontrol, l’auto-acceptació i la resiliència.

Calendari 2019/2020 (clica sobre les dates i trobaràs més informació) 

Un divendres mensual de 18:00 a 21:00

4 d’octubre 8 de maig
22 de novembre 17 d’abril
29 de novembre  22 de maig
31 de gener 26 de juny
14 de febrer

Programa (clica sobre els títols i trobaràs més informació) 

Àmbit de la Persona

4 octubre L’amor propi: tenir cura d’un mateix Montserrat Ferraro i Pere Peris
22 novembre Cuidar de la família amb el genograma Lídia Box i Pere Peris
29 novembre Cuidar-nos en temps de canvis: pèrdues i dols Àngels Miret i Neus Ballesteros

Àmbit de l’Equip

31 gener L’equip que es cuida des de l’experiència grupanalítica Miquel Sunyer i Raül Martínez
14 febrer Entorn educatiu, entorn cuidat: espais i mobiliari Magda Solera i Neus Ballesteros
[reprogramat] 8 maig Els objectes que ens envolten: materials que cuiden David Aparicio i Xavier Gimeno

Àmbit del Centre

17 abril Tenir cura de les relacions entre famílies i centres: més enllà dels vincles Anna Ramis i Sílvia Blanch
[reprogramat] 22 maig Hàbits de cura: rituals i cerimònies Xavier Gimeno i David Aparicio
26 juny Eines per cuidar-nos: les cartes del BES Arnau Careta i Ana María Forestello

Modalitats d’inscripció

Les persones interessades us podeu inscriure fins al 27 de setembre a la Formació La Cura en l’Acompanyament amb aquestes diferents modalitats. Les places són limitades i per ordre d’inscripció.

Modalitats Aportació

Assistència a totes les 9 sessions de formació

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

500€

Assistència a 6 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

350€

Assistència a 3 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

200€

Assistència a 1 sessió de formació a escollir

Acreditació amb Diploma

70€

 

* Els pagaments per a 9 i 6 sessions es podràn fer fraccionats.

Amb la col·laboració de

Passos a seguir per fer la vostra inscripció:

  1. Envieu a info@espaibes.cat una còpia del títol (Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat) que us dóna accés a la formació de postgrau. Rebreu un correu de confirmació per seguir el procés d’inscripció.
  2. Feu la comanda a través de l’aplicatiu del nostre web. Aquest aplicatiu us donarà un número de comanda com a referència per fer el pagament. Si teniu dificultats per fer la inscripció online, podeu consultar-nos al mateix correu.
  3. Un cop fet el pagament cal enviar una còpia del comprovant a: pagaments@espaibes.cat. La plaça no estarà confirmada fins que el pagament no hagi estat abonat al nostre compte.

Alguns comentaris dels participants de la primera edició

Quan vaig decidir fer totes les sessions vaig venir amb moltes ganes. Cada sessió amb l’expectativa d’aprendre i quedar-me amb allò que necessitava. Sobretot m’ha permès reflexionar i poder mirar on estic i com estic. En ocasions compartir-ho amb altres persones tant de la feina com de la vida personal.

Personalment, aquest procés ha estat molt positiu. De cada sessió m’he emportat autoconeixement, preguntes, respostes, aprenentatges… M’ha agradat molt compartir-ho amb persones que estan en el mateix àmbit d’intervenció, encara que de diferents territoris. Ha estat molt enriquidor compartir les nostres experiències tal com ho hem fet. S’ha generat molta familiaritat. M’emporto molt agraïment cap a tothom: companys i companyes, facilitadors/es i organitzadors/es… He crescut i m’he fet més conscient de la màgia de la meva professió.

M’ha encantat com arribar, com entrar, com sortir, i poder pensar des dels diferents llenguatges i formes d’experiència humana. Ho he gaudit moltíssim. He après moltíssim. Gràcies per tot.

El procés formatiu que he dut a terme en aquests mesos el visc com de reconnexió. A la meva motxilla hi duc càrrega d’exigència, de duresa. Al llarg dels anys, i després de diverses formacions, i d’un procés personal de treball, m’he anat “reformulant”. El darrer any (curs) per situacions laborals m’adonava que m’allunyava d’aquesta nova manera de fer i sorgia de nou tot el que duc a la motxilla. La formació m’ha permès retrobar-me amb aquesta reformulació, fer autocrítica, i aprendre cada dia una mica més. Gràcies.