Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament

Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament (4a edició)

L’experiència d’acompanyament que des del BES hem fet en els darrers anys a professionals dels àmbits de l’educació escolar, l’educació social, el benestar social i l’atenció socio-sanitària, ens permet estructurar una oferta de formació sensible a les necessitats de desenvolupament en el lloc de treball que aquests col·lectius professionals ens han fet arribar.

La Formació de Postgrau La Cura en l’Acompanyament neix amb la finalitat d’acompanyar i generar recursos per als professionals que treballen amb persones, famílies i el teixit socio-comunitari cap a l’acció proactiva en la cerca del benestar comú, amb la intenció d’impulsar sinèrgies promotores de la qualitat de vida digna per a aquests professionals i les persones que atenen.

BES La Cura en l'Acompanyament

La Cultura de Cura és un model, una manera de mirar la vida quotidiana i a les relacions intra- i inter- personals i comunitàries, una filosofia i una acció de salut i curació transformadora, de prevenció de riscos i de promoció del desenvolupament individual i social. Aquesta mirada reconeix i promou en els individus, les famílies i les comunitats, els valors culturals i de les pràctiques relacionals i professionals per tal d’empoderar-los vers un desenvolupament saludable, restaurador i de benestar social i psicològic al llarg de tota la vida en les nostres comunitats de pertinença; des d’un mateix, a la família, el territori, i el planeta.

Programa 2020/2021 Un divendres mensual de 18:00 a 21:00 

(clica sobre els títols i trobaràs més informació)

9 d’octubre de 2020 L’amor propi: tenir cura d’un mateix Montserrat Ferraro i Pere Peris.

13 de novembre de 2020 Cuidar de la família amb el genograma Lídia Verger i Pere Peris.

11 de desembre 2020 Cuidar-nos en temps de canvis: pèrdues i dols Àngels Miret i Neus Ballesteros.

15 de gener de 2021 L’equip que es cuida des de l’experiència grupanalítica Miquel Sunyer i Raül Martínez.

12 febrer de 2021 Entorn educatiu, entorn cuidat: espais i mobiliari Magda Solera i Neus Ballesteros.

12 de març de 2021 Els objectes que ens envolten: materials que cuiden David Aparicio i Xavier Gimeno.

16 d’abril de 2021 Tenir cura de les relacions entre famílies i centres: més enllà dels vincles Anna Ramis i Sílvia Blanch.

7 de maig de 2021 Hàbits de cura: rituals i cerimònies David Aparicio i Xavier Gimeno.

4 de juny de 2021 Eines per cuidar-nos: les cartes del BES Mateu Ubach i Arnau Careta.

Professionals -amb titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat- de centres públics i privats de la xarxa educativa, de la xarxa de benestar social i de la xarxa sanitària: educadores infantils, mestres de primària, professorat de secundària i d’universitat, pedagogs i psicopedagogs, educadores socials, treballadores socials, treballadores familiars, psicòlegs, infermeres, auxiliars de geriatria, metges, etc.

Si vols participar en aquesta formació contacta amb nosaltres.

Modalitats Aportació

totes les 9 sessions de formació 500€

6 sessions de formació a escollir 350€

3 sessions de formació a escollir 200€

1 sessió de formació a escollir 70€

* Els pagaments per a 6 i 9 sessions es podràn fer fraccionats. Les modalitats de 3 sessions o més inclouen d’obsequi el carnet d’amic del BES.  Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència). Les places són limitades i per ordre d’inscripció.

  1. Envieu a info@espaibes.cat una còpia del títol (Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat) que us dóna accés a la formació de postgrau. Rebreu un correu de confirmació per seguir el procés d’inscripció.
  2. Feu la comanda a través de l’aplicatiu del nostre web. Aquest aplicatiu us donarà un número de comanda com a referència per fer el pagament. Si teniu dificultats per fer la inscripció online, podeu consultar-nos al mateix correu.
  3. Un cop fet el pagament cal enviar una còpia del comprovant a: pagaments@espaibes.cat. La plaça no estarà confirmada fins que el pagament no hagi estat abonat al nostre compte.

Amb la col·laboració de

Comentaris de les persones participants en anteriors edicions

Quan vaig decidir fer totes les sessions vaig venir amb moltes ganes. Cada sessió amb l’expectativa d’aprendre i quedar-me amb allò que necessitava. Sobretot m’ha permès reflexionar i poder mirar on estic i com estic. En ocasions compartir-ho amb altres persones tant de la feina com de la vida personal.

Personalment, aquest procés ha estat molt positiu. De cada sessió m’he emportat autoconeixement, preguntes, respostes, aprenentatges… M’ha agradat molt compartir-ho amb persones que estan en el mateix àmbit d’intervenció, encara que de diferents territoris. Ha estat molt enriquidor compartir les nostres experiències tal com ho hem fet. S’ha generat molta familiaritat. M’emporto molt agraïment cap a tothom: companys i companyes, facilitadors/es i organitzadors/es… He crescut i m’he fet més conscient de la màgia de la meva professió.

M’ha encantat com arribar, com entrar, com sortir, i poder pensar des dels diferents llenguatges i formes d’experiència humana. Ho he gaudit moltíssim. He après moltíssim. Gràcies per tot.

M’he sentit molt acollida i els divendres eren un regal per mi. M’ha remogut en el moment i dies posteriors. Sincronia moment personal-formació. Clima de confiança i intimitat molt afavoridor.

He rebut molta informació en qüestió pràctica per poder treballar i portar-ho a terme en el meu lloc de treball. “Fes-me participar i aprendré”.