SALSA estil Romesco

La vaig aprendre del Toni de Tortosa (la faig al meu aire i no sempre igual).

INGREDIENTS

Un tomàquet madur (dos si son petits)

Dos alls

100 gr. d’avellanes torrades (poden ser ametlles torrades o crues també)

Una cullerada de pebre vermell dolç (el que és autèntic o típic és carn de nyora o pebrot sec, jo hi acostumo a posar el pebre vermell).

Tres o quatre cullerades soperes d’oli d’oliva bo

Una cullerada sopera de vinagre

Sal al gust

PREPARACIÓ

Es couen els tomàquets i els alls (al forn o una mica sofregits) i en acabar es buida al pot de la batedora.

S’hi afegeixen les avellanes, l’oli, el vinagre, la sal i el pebre vermell o carn de nyora.

Es tritura fins que quedi fi.

CONSELLS

Si queda massa dur s’hi pot afegir una cullerada d’aigua.

Si queda massa clar s’hi poden afegir mes avellanes.

Si és massa suau s’hi afegeix una mica més de vinagre.

Si es vol mes picant s’hi posa mig all cru, fins i tot s’hi pot posar una punta de pebre vermell picant.

PRESENTACIÓ

Es pot posar una cullerada al costat del pastís o per sobre (millor al costat per si a algú no li agrada).

Nyam!