MOVIMENT AUTÈNTIC

Relació entre l’inconscient i el conscient del cos

El Moviment Autèntic (MA) és un treball corporal lliure, on poder explorar les nostres imatges internes, les nostres sensacions sense judici. És una eina d’autoconeixement profund que ens permet connectar amb la nostra presencia: clara i obscura, plena de bellesa.

En la seva pràctica ens relacionem amb el vuit i en l’entrega a el desconegut.

Amb els ulls tancats dirigim l’atenció al nostre interior: esperes, escoltes i et mous seguint els teus propis impulsos en presència d’un testimoni que està en quietud. Observant les nostres projeccions i creant espai entre el nostre Ego i l’altre, sense judici.

A mesura que entres en aquest treball, obres l’oportunitat de transformar la consciència del teu cos, d’explorar la relació de tu amb el món i de sentir l’experiència del teu esser.

Un dimecres quinzenal de 18:00 a 21:00:

14 i 28 d’octubre,
11 i 25 de novembre,
16 de desembre de 2020;
20 de gener,
3 i 24 de febrer,
10 i 24 de març,
7 i 21 d’abril,
5 i 19 de maig,
2 i 30 de juny de 2021.

Aportació: 1 sessió 20€ a pagar en el moment de fer-la.

Abonaments per 6 sessions: 100€ que s’adquiriràn en el mateix Espai BES els dies de les sessions.

Cal reserva prèvia trucant al 619 54 32 76 (Xavier Gimeno). Places limitades.

El Xavier Gimeno i la Teresa Escobedo, facilitadors de les sessions del BES, han tingut l’oportunitat de compartir l’aprenentatge del MA amb la mestra Betina Waissman i l’Andrés Waksman. Des d’aquest punt us oferim un espai de llibertat, confiança i entrega, necessaris per poder gaudir i dur a terme aquesta pràctica.

Amb la col·laboració de

Breu trajectòria audiovisual del Moviment Autèntic

Moviment Autèntic amb les pioneres.

Arran de la recerca de la ballarina Mary Whitehouse a la dècada dels 60, inspirada pel concepte junguià d’imaginació activa, es desenvolupa la Disciplina del Moviment Autèntic. Posant el focus d’atenció en el moviment del cos, més enllà de la voluntat i del treball de la ment, va construir un diàleg entre conscient i inconscient per explorar les motivacions internes de la persona.

Veure una classe de la Mary Whitehouse

Aquest treball va trobar continuïtat en Janet Adler, alumna de Mary, que va seguir desenvolupant la tècnica tot aprofundint en el rol del testimoni “en un context terapèutic, el testimoni és essencial. La presència de l’altre quan s’està explorant allò desconegut és una resposta a la necessitat humana de seguretat, contenció, equilibri i/o ment objectiva”( Adler, J., Who is the Witness? Contact Quarterly, Winter 1987).

Sessions de la Janet Adler (Looking for me)

Moviment Autèntic de la ma d’altres facilitadores.

Avui, diferents facilitadores segueixen fent de de baula generacional i difusora de l’experiència.

Sessió de la Laurienne Singer

Paisatge íntim amb la Ingrid Baart

Més a prop, la Betina Waissman, alumna de Janet Adler, i l’Andrés Waksman, director del centre Alas, donen continuïtat al mestratge rebut a través de diferents programes formatius.

Qui és la Betina Waissman?

Moviment Autèntic a Alas BCN

Sessions de la Janet Adler (Still looking)