FEM UN VERMUT amb “PINXOS” Mar i Muntanya

FEM UN VERMUT amb “PINXOS” Mar i Muntanya

A millor aliment, millor pensament.” (popular).

FEM UN VERMUT amb: “PINXOS” Mar i Muntanya

Una recepta una mica elaborada per aquest mes de desembre. Fa molt temps que la faig i no recordo com es que la vaig començar a fer, el que sí que puc dir es que em porta al pis del Carrer Clos de Cerdanyola on em vaig independitzar de la família d’origen ja fa molts anys.

Es un menjar que va molt bé per compartir, per festes i menjars informals i també per fer un vermut dels que ja ni cal dinar.

Anem a veure.

INGREDIENTS BÀSICS 

Un pit de pollastre grandet

Unes 10 o 12 gambes pelades que siguin grosses (poden ser congelades pelades)

Oli per fregir

Sal i pebre

Un got de vi, brou, llet, …etc.

Escuradents per fer els “pinxos”

Per a la “picada” : 8/10 ametlles torrades, 2 grans d’all, una llesca de pa petita, julivert, un raig de vi blanc, brou, etc.

INGREDIENTS OPCIONALS

Es pot substituir el got de vi per un got de brou, o un got de llet, etc.

EINES 

Fusta i ganivet per tallar

Paella per fregir

Cassola per posar els pinxos un cop fregits

Batedora elèctrica o similar

Got de la batedora

Safata o plat bonic per servir-ho

PREPARACIÓ 

Es descongelen les gambes o es pelen si son amb pell.

Es talla el pit de pollastre a tires primes i d’una amplada de dos dits màxim (així quan s’emboliqui la gamba, aquesta sobresurt per les puntes i es veu).

S’embolica la gamba amb la tira de pit de pollastre i s’hi clava l’escuradents (es molt important que les dues puntes de la tira del pollastre i el cos de la gamba quedin enfilades per l’escuradents per tal que no es desfaci el “pinxo”).

Es fregeixen els “pinxos” a foc fort, volta i volta.

Es posen els “pinxos” fregits a la cassola.

S’aboca la resta d’oli de fregir i un got de vi a la cassola, es tapa i es deixa coure uns 30 minuts a foc mes aviat lent.

Es fa la picada: fregim les ametlles si no son torrades, els alls i la llesca de pa; ho posem al pot de la batedora afegint el julivert i una mica de vi, brou o altre líquid. Es tritura bé.

Quan els “pinxos” ja han cuit uns 30 minuts a la cassola, s’afegeix la picada, es remena i es deixa coure tres o quatre minuts mirant que no s’aferri.

Es deixa reposar.

PRESENTACIÓ I CONSELLS

Es un plat que es pot deixar preparat, fins i tot un dia abans si la salsa ho cobreix tot i no s’asseia.

Es bo servir-ho calent o tebi.

Es pot escalfar bé la salsa i tirar per sobre i ja queda calent.

Es pot acompanyar d’arròs blanc tipus basmati i queda molt bo.

Pot ser perfectament un segon plat.

 

 

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *