“Sardines, a la nit, metzines.” (popular).
FEM UN VERMUT amb: PATE de SARDINES “Carla”
Una recepta senzilla i fàcil. La vaig aprendre un dia que vam anar a Mataró i ens la van oferir per picar, ens va agradar, i la Carla em va dir la recepta i ara ja la faig i us la recomano.
INGREDIENTS BÀSICS
Una llauna de sardines amb oli d’oliva
Un parell de pastanagues ratllades
Una cullerada de tahin (pasta de sèsam)
Un rajolí de suc de llimona
INGREDIENTS OPCIONALS
Un polsim de pebre molt
Un polsim de comí
Un polsim d’altres especies que t’agradin
Una branca de julivert
Una mica d’all
Un raig d’oli d’oliva
Sèsam per a guarnir
INGREDIENTS PER SUCAR/ACOMPANYAR
Tires de verdures com: pebrot, pastanaga, api, cogombre, fonoll, ..etc.
Bastonets de pa del tipus que us agradi
Pa torrat fet tires
EINES
Ratllador de verdures
Fusta i ganivet per tallar
Batedora elèctrica o similar
Llengua de silicona per treure el paté
Bol o plat bonic per posar el paté i servir-lo
PREPARACIÓ
Es pelen i ratllen les pastanagues.
Obrir la llauna o pot de sardines i buidar-lo al recipient on les triturarem (posar-hi l’oli també o si es prefereix, posar oli d’oliva de casa o una mica de cada).
S’afegeix al recipient, la pastanaga ratllada, el tahin, el suc de llimona i els ingredients opcionals (si es el cas).
Es tritura fins que tingui una textura que t’agradi.
Es buida al bol de servir ajudant-nos amb la llengua de silicona.
Es guarneix al gust.
PRESENTACIÓ I CONSELLS
Ja hem dit que millor triar un bol o plat bonic on posarem el paté fent una muntanyeta o que quedi pla i es guarneix amb sèsam, un tros petit de llimona, una fulla de julivert, un polsim de pebre vermell, … i un raig d’oli.
Les barretes de verdures i els pans es poden posar en bols o platets separats o les verdures juntes i els pans també fent dues safates.
El mes pràctic i habitual es que cadascú vagi sucant de bol, així que si hi ha força gent millor preparar-ne un parell de bols.
Bon profit!