LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. TRUITA DE PÈSOLS

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. TRUITA DE PÈSOLS

“Això és un segar de pèsols”

(Dita popular. Vol dir que és una feina de bon fer i que se’n fa via d’executar-la). És ben bé el cas d’aquesta recepta.

 TRUITA DE PÈSOLS 

El pèsol es una llegum i habitualment el mengem fresc o congelat tot i que, en altre temps, es feia servir sec com els cigrons, mongetes o llenties.

La recepta que presentem es una recepta molt senzilla i alhora nutritiva.

Coincidint amb l’inici de la primavera els amics Lluís i Quim van venir a casa i van portar uns pèsols frescos del Maresme i en vam fer una truita boníssima. D’aquí que ara us proposi aquesta recepta.

Que vagi de gust i anem a cuinar les boletes d’esperança amb alegria.

INGREDIENTS BÀSICS

250 o 300 grams de pèsols pelats (frescos o congelats) o be entre 3/4 o un quilo de pesos frescos amb tavella.

Quatre o cinc ous.

Sal al gust.

Oli d’oliva.

INGREDIENTS OPCIONALS

Un tall de cansalada o pernil tallat a daus petits.

Una ceba tendra tallada menuda.

Un parell d’alls tallats petits.

Especies al gust: pebre, cúrcuma, …

També podem posar herbes fresques al gust com pot ser el julivert, la menta, la farigola, la sàlvia, …

EINES

Una  paella mitjana.

Una espàtula de fusta per remenar.

Un bol per batre els ous i posar-hi els pèsols.

Un plat o tapadora per girar la truita.

Una fusta per tallar i un ganivet en el cas de posar ingredients opcionals.

PREPARACIÓ

Si son frescos i amb tavella: desgranar o pelar els pèsols (si son congelats o els comprem ja pelats ens estalviem aquesta feina agradable però entretinguda).

Posar la paella al foc amb un bon raig d’oli.

Si hi volem posar cansalada, pernil, ceba o all, sofregir primer aquests ingredients durant un parell o tres de minuts.

Afegir els pèsols a la paella i anar remenant durant cinc o set minuts o fins que es vegin cuits.

Batre els ous en el bol i afegir els pèsols (i altres ingredients opcionals si és el cas), mirant que l’oli quedi a la paella, per a fer la truita, i no vagi a la barreja del pèsols i ous.

Barrejar els pèsols i els ous i afegir sal, especies i herbes al gust.

Tornar la paella al foc i que s’escalfi amb una mica d’oli, del sobrant de fregir els pèsols o un de nou.

Tirar la barreja a la paella, estendre-ho homogèniament, esperar que cualli l’ou.

Donar la volta a la truita amb el plat o gira truites i deixar que es cogui per l’altra banda.

Quan estigui cuita posar-la en un plat pla.

PRESENTACIÓ i CONSELLS

Podem deixar reposar la truita o menjar-la tot seguit i calenta.

La millor manera de menjar-la és acabada de fer, tot i que les truites també son molt adequades per a menjar-les més tard, per portar-les a una altra casa, a una festa, a la platja o al camp així que prepareu-la en un moment i segur que trobeu un munt d’oportunitats per menjar-la. Si la compartiu tindreu mes persones admiradores ja que quedaran encantades amb aquesta gustosa truita de “boletes verdes” tant original com fàcil de fer.

Per acompanyar la truita sempre hi va bé qualsevol tipus d’amanida fresca o un tomàquet amb sal, oli i amb un all trinxat.

Bon profit.

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *