“La sopa de fideus, de sèmola o d’arròs era l’àpat de la majoria de la població.”
SOPA RÀPIDA DE SÈMOLA I MISO
Una sopa per fer en poc temps i, segur, més natural i saludable que les sopes preparades. Es pot fer amb aigua bullida però encara surt més bona si tenim el brou d’haver bullit qualsevol verdura.
A casa la fem quan tenim poc temps, o brou de verdures, o ganes espontànies de menjar una sopa. Es prepara en menys de deu minuts i es menja calenta.
INGREDIENTS BÀSICS
1/4 de litre d’aigua o de brou per persona.
Entre una i dues cullerades soperes de sèmola de verdures per persona.
Una cullerada de pasta de miso per persona.
INGREDIENTS OPCIONALS
1/2 cullerada d’oli d’oliva.
1/2 cullerada d’algues seques.
La sèmola pot ser també d’arròs o de blat sense verdures.
Un raig d’oli o de salsa de soja.
Sal i especies al gust, tot i que el miso ja porta sal i te sabor fort.
EINES
Una cassola o olla.
Una cullera per remenar i per servir.
Un got o bol petit per posar a hidratar les algues (si és el cas).
Un bol o plat pla, per persona, per a servir la sopa.
PREPARACIÓ
Posar a remullar les algues en un got o bol (si és el cas).
Posar l’aigua i/o brou a la cassola i esperar que arrenqui el bull.
Quan bulli, afegir la sèmola i deixar-la bullir uns quatre minuts i tot seguit afegir les algues i l’oli (si és el cas) i el miso.
Remenar bé per tal que es desfaci el miso i deixar bullir quatre minuts més.
Apaguem el foc i deixem que reposi un parell o tres de minuts i ja es pot servir. També la podem deixar feta i escalfar-la quan la vulguem menjar, tot i que potser la sèmola augmenti més de tamany i la sopa es torni més espessa.
PRESENTACIÓ
Servir aquesta sopa preferiblement calenta o tèbia en un bol o plat fondo.
Un cop servida es pot posar un raig d’oli o de soja i algunes especies o sal al gust.
Molt bon profit!