LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. EMPEDRAT DE MONGETES

LES BESEPTES DEL DR. PERIS PER LA CURA DE L’ÀNIMA. EMPEDRAT DE MONGETES

 Amanida amb bacallà, ben bona de menjar!  (Rodolí)

 EMPEDRAT DE MONGETES

Una recepta tradicional i típica de l’estiu mediterrani.

Fàcil i ràpida de fer i va perfecte per deixar-la feta i en tornar de la platja menjar-la per dinar.

També la podeu portar al camp o a la platja però s’ha de vigilar amb el bacallà, si no es pot assegurar que estarà en un lloc fresc, millor substituir el bacallà per tonyina de llauna o un altre peix en conserva.

Aquesta recepta l’he après en els diferents bars i restaurants, senzills o no tant, vora el mar o a l’interior. És un menjar casolà que pot ser ha trascendit  menys que l’esqueixada però que pot ser té mes interès que la coneguda amanida de bacallà.

Avui han vingut uns amics a casa i com que volem anar a la platja d’hora, per tenir bon lloc i també per tornar a casa a dinar, doncs en un moment preparo l’empedrat el deixo a la nevera i en tornar ja tenim dinar.

Aquesta plat és ben complert a nivell nutricional i alhora força saludable.

Anem a dir com preparar-lo.

INGREDIENTS 

400/500grs de mongetes cuites (del tipus que prefereixis, totes van bé però millor d’un tipus que quedin mes senceres)

Un o dos tomàquets d’amanida

Mig pebrot vermell

Mig pebrot verd

Una ceba petita o mitja de gran

Un grapat d’olives negres

Uns 200 grs. de bacallà esqueixat al punt de sal

Un bon raig d’oli d’oliva

Especies i/o herbes al gust (pebre, julivert, romaní, farigola,…)

Opcional

Es pot substituir el bacallà per tonyina o altres peixos en conserva

També es pot posar trossets de fuet per comptes del bacallà

EINES

Un bol o safata per posar l’amanida

Un escorredor de verdures per rentar les mongetes si son de pot

Una fusta per tallar i un ganivet

Una cullera per remenar i servir

PREPARACIÓ

Posar les mongetes cuites i escorregudes en un bol.

Tallar a daus petits la ceba, el pebrot i el tomàquet (millor sense suc). Buidar-ho al bol.

Escórrer i eixugar el bacallà esqueixat i afegir-lo al bol.

Afegir les olives i especies al gust.

Barrejar-ho i amanir amb un bon raig d’oli (es pot amanir tot just abans de menjar també).

Guardar el bol amb tots els ingredients a la nevera fins l’hora de menjar l’empedrat.

PRESENTACIÓ i CONSELLS

Aquesta amanida es convenient deixar-la reposar a la nevera, així estarà fresca i serà mes gustosa.

Quan la vulguem servir la podem passar del bol a una safata i presentar-la guarnida o la podem servir directament al plat.

Agregar un raig d’oli per sobre a l’últim moment.

Que vagi de gust!!

Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *