Estar i fer de l’adult des de la mirada montessoriana – Des de l’infant

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Estar i fer de l’adult des de la mirada montessoriana – Des de l’infant

Aquest taller es realitzarà en format virtual.

“El nen que ha augmentat la seva pròpia independència amb l’adquisició de noves capacitats, només pot desenvolupar-se normalment si té llibertat d’acció.”

La llibertat d’acció de l’infant demana distància i autonomia respecte dels adults. Com gestionem aquesta llibertat i aquesta autonomia com adults? Confiança, observació i acompanyament per afavorir processos únics i personals. Estils i mirades diferents per obrir camins i espais de llibertat pel desenvolupament integral de l’infant.

Des del plantejament filosòfic de Maria Montessori (que no tecnològic) analitzem el paper de l’adult acompanyant de  l’infant, que és un ésser autònom i capaç per aprendre per ell mateix en el desenvolupament les capacitats intel·lectual, social i emocional.

Maria Montessori busca el desenvolupament de la independència física i psíquica dels infants, que puguin satisfer la seva curiositat natural i innata i descobreixin el món que els envolta a través de les seves pròpies experiències. Com adults que valorem els infants com a persones úniques i especials, intentem donar sentit a la tasca educativa del dia a dia en un procés d’acompanyament des del respecte, la confiança i l’estimació.

Facilitat per: Margarida Falgàs i Equip BES.

* El preu que presentem aquí és només a per a la inscripció a aquesta única sessió, que està inclosa en el marc de la Formació de Postgrau Des de l’Infant. Podreu trobar aquí més informació sobre la formació de postgrau i la resta de sessions.

 

desembre 04 2020

Details

Date: 4 des., 2020
Time: 18:00 - 21:00
Cost: 70€
Esdeveniment Categories: , ,
Esdeveniment Tags:, , , ,