Festa dels morts

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Festa dels morts

El pas de la vida a la mort és un moment emblemàtic que ha causat admiració, temor i incertesa a l’ésser humà a través de la història. Per molts anys, en diverses cultures s’han generat creences entorn de la mort que han aconseguit desenvolupar tot un seguit de rituals i tradicions ja sigui per venerar-la, honrar-la, espantar i fins i tot per burlar-se d’ella.

La mort, misteriosa i tenaç, no es resigna a l’oblit i, almenys durant un parell de dies, reclama cada any el seu lloc en les tradicions ancestrals (religioses, paganes o barreja d’ambdues) de la majoria de les cultures.  És el moment de recordar als difunts i de ser conscients, a través del seu record, que algun dia tots estarem a l’altra banda, si és que n’hi ha. Als països de pòsit catòlic i llatí, és el Dia dels Morts, el Dia de Difunts;  en els anglosaxons, la nit de Halloween… Agrupades al voltant del final d’octubre i el principi de novembre, aquestes dates ens avisen, també, de la realitat ja inqüestionable d’un hivern cada vegada més proper, de la mort, fins a la primavera que, de la mateixa naturalesa forma part del cicle vital.

Per això el dia 6 de novembre tindrem un lloc a l’Espai BES on poder recordar i honorar els nostres morts estimats, els més recents i els més antics.  Ancestres i mestres que vulguem mantenir en el nostre cor i en la nostra memòria. 

Us convidem a portar aliments, plantes, flors, objectes personals, begudes, i tot allò que pugui formar part de l’altar que aixecarem en record dels nostres morts. 

Després d’aquesta celebració i sense sortir de l’espai BES podrem gaudir del “Sembla que rigui” (21:00) amb la Mont Plans. Si vols assistir a l’espectacle clica aquí per a més informació i inscripcions.

novembre 06 2021

Details

Date: 6 nov., 2021
Time: 19:30 - 20:30
Esdeveniment Categories:

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Organitzador

Espai BES