CLUB DE LECTURA: LA ERA DE LA RESILIENCIA

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CLUB DE LECTURA: LA ERA DE LA RESILIENCIA

Energies renovables, transport elèctric autònom i logística i comunicació a través d’Internet. Vet aquí els pilars de la Tercera Revolució Industrial i de l’era de la resiliència, l’etapa post capitalista a què ens porten l’espoliació de la natura i, amb ell, les pandèmies i el canvi. Jeremy Rifkin, assessor de (entre altres) Joe Biden i un dels economistes més respectats del món, engega la narrativa que ha dominat el pensament científic-econòmic des de l’adveniment del darwinisme i el capitalisme, i trenca motlles articulant i visibilitzant un canvi que cobra força cada dia que passa. La nostra pròpia supervivència està en joc.

L’espècie humana només ha viscut dos-cents anys de capitalisme, però per a molts aquest és el principi i la fi de totes les coses. I així seria, literalment, sense ments (i voluntats) com la del visionari Jeremy Rifkin (Colorado, 1945). Sociòleg, assessor polític, activista climàtic i autor de més d’una vintena de llibres (entre ells La fi del treball i La Tercera Revolució Industrial), Rifkin és, sobretot, un dels economistes més premiats i visionaris de l’últim quart de segle. A L’era de la resiliència, motiu d’aquesta entrevista, l’expert revela els detalls del nou model econòmic i pla de xoc davant de la poc favorable de la desaparició de la nostra espècie en el que la comunitat científica ha anunciat com la sisena extinció massiva de la Terra. Un repertori de solucions urgents que passen per una reindustrialització d’arrel i que ja són una realitat en un gran nombre d’empreses i processos de tot el planeta. La governança bioregional, la paritocràcia distribuïda o assembleària, les cooperatives regionals i l’economia col·laborativa interconnectada digitalment en són alguns dels ingredients. El futur ja és aquí.

Font: Carmen Cocina (revista GQ).

Al Club de Lectura del BES compartim mensualment textos interessants per a la nostra activitat de cura. Cada curs, tres llibres. Cada tres mesos, un llibre.

Segon trimestre: RIFKIN, Jeremy (2022). La era de la resiliencia. Reimaginar la existencia, resilvestrar la Tierra. Paidós Ibérica.

Per participar només cal fer inscripció prèvia al web del BES i llegir els llibres indicats al ritme proposat. La inscripció al Club de Lectura és gratuïta. Places limitades. Més informació, clicant aquí.

març 14 2024

Details

Date: 14 març, 2024
Time: 19:15 - 20:45
Esdeveniment Categories: , ,
Esdeveniment Tags:, ,

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Schedule

  • Un dijous al mes, de 19:15 a 20:45:
  • 18 de gener
  • 15 de febrer
  • 21 de març
  •  

Organitzador

Espai BES