L’acompanyament a persones en situació de risc o exclusió social ens fa especialment vulnerables als riscos psicosocials. Els contextos laborals de la nostra professió es caracteritzen per les elevades exigències psicològiques requerides per donar resposta a les demandes de les persones amb qui treballem, per la dificultat de gestió de la incertesa amb recursos i procediments d’intervenció sovint insuficients o inadequats i una insuficient xarxa de suport.
Aquestes condicions de treball comporten riscos per a la nostra salut i, per extensió, per al desenvolupament satisfactori de la nostra tasca. Però, de quina manera estem coconstruint, en la nostra pràctica professional, espais saludables per a nosaltres, els nostres equips i les persones amb què treballem?
Si et sona això, et pot interessar participar d’aquest espai.
Programa:
18:00 Presentació del llibre: El valor de los cuidados. La supervisión en contextos profesionales en los que se trabaja con personas. De l’Editorial Octaedro.
18:30 Estat de la qüestió: Quina presència tenen els dispositius de supervisió o acompanyament en les institucions on treballem professionals de l’educació social?
19:00 Conversa col·lectiva al voltant dels espais de cura professional de l’Educació Social.
Amb la participació de:
- Arnau Careta, educador social, membre de Barcelona Espai de Supervisió (BES) i coordinador del llibre El valor de los cuidados. La supervisión en contextos profesionales en los que se trabaja con personas. Postgrau en Educació Sistèmica i Multidimensional. Supervisor i formador d’equips i professionals dels àmbits educatiu i social.
- Raül Martínez, educador social. Col·legiat 9775. Membre de Barcelona Espai de Supervisió (BES). Màster en Psicoteràpia Analítica Grupal. Ha treballat durant 10 anys en processos de desenvolupament comunitari en contextos d’exclusió social. I de 12 anys en diferents serveis d’atenció a la infància protegida.
- Ana López, educadora social, subdirectora del CRAE Llar Les Vinyes. Més de vint anys dedicats a la protecció a la infància. Col·laboradora amb del llibre El valor de los cuidados. La supervisión en contextos profesionales en los que se trabaja con personas i amb especial interès per l’autoconeixement i l’autocura.
Amb la col·laboració del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya – Ceesc.
Més info sobre el llibre clicant aquí.