Orígens i antecedents de la proposta de Emmi Pikler – Des de l’infant

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Orígens i antecedents de la proposta de Emmi Pikler – Des de l’infant

“Intentar ensenyar a un infant allò que pot aprendre per ell mateix no només es inútil, sinó també perjudicial.”

Emmi Pikler va ser una metgessa formada a Viena que es va establir com a pediatra a Budapest en els anys 1930. La seva visió de l’infant la portà a convèncer les famílies de la importància del desenvolupament motriu autònom i d’una activitat autoinduïda i conduïda pel propi infant. Atenta també a la dimensió relacional, mostrà com viure-la en els moments de cures, en un compartir íntim i profund entre la persona adulta i l’infant.

L’any 1946 es confià a Emmi Pikler la responsabilitat d’un orfenat a Budapest (avui dia Institut Lóczy). En l’orfenat del carrer Lóczy va néixer així una manera d’encarregar-se dels infants original i innovadora: Emmi Pikler i les seves col·laboradores van permetre als infants establir vincles càlids amb les seves cuidadores, gràcies a una atenció exclusiva a cadascun durant les cures, a una coherència en la vida quotidiana, a una estabilitat dels adults i a les respostes finament adaptades a les necessitats individuals.

Emmi Pikler va dirigir fins a l’any 1979 l’Institut Lóczy i va morir l’any 1984. Nombroses recerques han estat i són encara dutes a terme per l’equip de Lóczy, divulgades en publicacions i films.

Facilitat per: Montserrat Fabrés i equip BES.

* El preu que presentem aquí és només a per a la inscripció a aquesta única sessió, que està inclosa en el marc de la Formació de Postgrau Des de l’Infant. Podreu trobar aquí més informació sobre la formació de postgrau i la resta de sessions.

 

abril 30 2021

Details

Date: 30 abr., 2021
Time: 18:00 - 21:00
Cost: 70€
Esdeveniment Categories: , ,
Esdeveniment Tags:, , , ,