BES-ART Cants de trobadors i pelegrins

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

BES-ART Cants de trobadors i pelegrins

Concert de música medieval amb Alegransa: Olga Miracle (soprano) i Daniel Buxeda (organetto)

L’Olga Miracle porta a l’espai BES aquest gener de 2024 el seu projecte “Cants de trobadors i pelegrins” amb repertori medieval dels segles XIII-XIV.

En la seva vessant de música històrica, la soprano Olga Miracle, després de vint anys de recerca en el camp de la música antiga, presenta novament un concert amb criteris històrics a partir del treball continuat basat en les fonts documentals originals, juntament amb el músic Daniel Buxeda, intèrpret d’organetto (orgue portatiu) i especialista en música medieval.

Al llarg de l’Edat Mitjana es varen desenvolupar a les nostres contrades dos fenòmens de gran importància per a la història i el coneixement de la música de l’època: la cultura trobadoresca i el pelegrinatge. Per una banda, els pelegrins emprenien llargs camins espirituals sota el guiatge de l’estrella resplendent, motiu recurrent dels nombrosos cants que s’han conservat de veneració a Nostra Senyora: la Mare de Déu Cristiana o potser el culte a la mare Terra provinent d’una tradició ancestral. Per altra banda, els trobadors, poetes itinerants, cultivats, enamorats, observadors i terrenals, ens van deixar un llegat literari i musical de gran riquesa, que ens ha permès descobrir la seva visió interior i exterior del món que varen conèixer.

gener 20 2024

Details

Date: 20 gen., 2024
Time: 19:00 - 20:00
Esdeveniment Categories: ,
Esdeveniment Tags:, , , ,

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Organitzador

Espai BES