BES-ART Poèsica: diàleg de poesia i música

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

BES-ART Poèsica: diàleg de poesia i música

Artistes: Irene Augé (acordionista i musicòloga) i Dani Espresate (mestre i poeta)

Una selecció de cançons de l’acordionista Irene Augé en diàleg poètic de la mà de Dani Espresate. Un diàleg que ressonarà ben endins.

Irene Augé

Música d’acordió diatònic i veu, professora d’acordió i etnomusicòloga.

Creu fermament en l’apropament de la música a les persones, en la pràctica d’aquesta sense judicis. Senzillament fer música. Per això se sent còmoda en les músiques folklòriques d’arreu, les cançons del poble.

Ha estat en formacions de música bulgaresa i romaní, bavaresa, rumbera, folk catalana, francesa, colombiana, mexicana i cubana. Tot i que la seva passió és mirar cap a fora per conèixer nous ritmes, no deixa passar per alt el què té vora de casa. Al 2020 va publicar el documental “Amb un tros d’acordió”, que homenatja i retrata el vells acordionistes de la Vall de Lord, i actualment forma part d’un projecte de recollida de cançons de tradició oral del Solsonès, la seva comarca.

Dani Espresate Romero

Mestre, bibliotecari escolar, coordinador de seminaris de biblioteques escolars, creador de poesies i participant en la configuració de projectes poètics.

Poeta convençut de la importància d’apropar la poesia als infants. La poesia com a manera de veure el món i d’habitar-lo, com a espai d’expressió, com a instant d’escolta. La poesia és un univers que s’expandeix i que, en el seu infinit, tothom hi té cabuda.

Li agrada recórrer els camins de la formació del professorat, les bones editorials, les llibreries especialitzades, les biblioteques escolars, les biblioteques públiques… Per tal que les persones, joves i no tan joves, puguin anar més lluny, versar aquest món i rehabitar-lo.

Ha publicat diversos poemes, també n’ha traduït i és col·laborador en les “NarratiBes per compartir-nos” que es publiquen a la pàgina del BES.

https://daniespresate.com/

abril 13 2023

Details

Date: 13 abr., 2023
Time: 20:00 - 21:00

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Organitzador

Espai BES