BES-ART Amor i Humor en la música del 1800

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

BES-ART Amor i Humor en la música del 1800

La cançó italiana del 1500: frottola, villanella, madrigale, el concert d’ALLA VIOLA centrat en la música per a veu amb llaüt i guitarra renaixentista, i presentat a l’Espai BES el gener de 2022, ha seguit viatjant aquest any pels festivals de música històrica especialitzats i de llarga tradició, com el Festival Tiana Antica, el Festival Enclaves de Música y Patrimonio de Huesca i la Setmana de Música Antiga de Mataró, del qual fa ben poc ALLA VIOLA n’ha inaugurat la 40a edició. ALLA VIOLA també han pronunciat conferències en diferents aules universitàries a fi d’explicar la seva recerca, i recentment han editat el CD: Frottola. La cançó italiana del 1500, que estarà a disposició del públic assistent.

Amb el recital “Amor i Humor” en la música del 1800, ALLA VIOLA iniciarà la nova temporada amb una música que, tres-cents anys més tard, a les portes del Romanticisme mediterrani, explora nous matisos melòdics i rítmics, sobre textos de caràcter amorós, desenfadat i, a vegades, humorístic; la música que es va compondre per a cant i guitarra romàntica al voltant del 1800, de la mà de Mauro Giuliani, Federico Moretti i Ferran Sor.

El duet ALLA VIOLA, format per Olga Miracle (soprano) i Xavier Domínguez (guitarra romàntica), es va fundar el 2010 i es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la música per a veu solista amb acompanyament d’instruments de corda polsada.

Enllaços:

https://www.olgamiracle.com

https://www.olgamiracle.com/ca/grups/alla-viola

https://www.olgamiracle.com/ca/blog/concert-inaugural-del-festival-a-granera-

Notícies i ressenyes dels darrers concerts:

https://www.olgamiracle.com/ca/blog/la-setmana-de-la-musica-antiga-de-mataro-aixeca-el-telo

https://www.olgamiracle.com/ca/blog/40a-setmana-de-musica-antiga-de-mataro

https://www.olgamiracle.com/ca/blog/alla-viola-en-concert

https://www.olgamiracle.com/ca/blog/frottola-la-can-o-italiana-del-cinquecento

 

 

gener 21 2023

Details

Date: 21 gen., 2023
Time: 19:00 - 20:00
Esdeveniment Categories: ,
Esdeveniment Tags:, , ,

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Organitzador

Espai BES