cercle d’homes a Mallorca

Som un grup d’homes a Mallorca buscant respostes a les nostres inquietuts que, en aquests moments de conscient incertesa, insistim en trobar-nos reflexiva i recíprocament. La proposta de treball està inspirada en la psicologia integrativa. L’essència del treball és l’autoobservació d’un mateix. L’objectiu és desenvolupar l’autoconeixement, donat que aquest procés ens permet desenvolupar el potencial humà que tenim. Les tècniques son moltes i variades. Treballs corporals dinàmics, les arts escèniques, la meditació en repòs o en moviment, el grupanàlisi, la Gestalt, els jocs de rol, l’art en qualsevol de les seves manifestacions, etc. Les pràctiques de les tradicions espirituals juntament amb les tècniques de la psicologia humanista son una bona combinació per els que vivim a la societat occidental. L’experiència de la temporada 2019/2020 ens ha permès contactar i connectar amb les temàtiques emergents en el grup que estava constituït i que participava de manera continuada. Per a aquesta temporada seguirem escoltant-nos per atendre les necessitats que apareguin en cada circumstància personal i social.

regal Ignasi Blanch
Aquesta imatge és un preciòs regal de l’il·lustrador Ignasi Blanch.

El Grup. El grup serveix com a representant del món. L’observació conscient de la relació amb el grup és una potent eina d’autoconeixement, que permet adonar-se de la forma relacional que cada qual desenvolupa de manera automàtica i inconscient. El grup així mateix és un espai contenidor que ofereix una experiència d’acollida i de pertinença lliure d’exigències. Pertànyer al grup és una decisió personal. El grup desenvolupa una consciència comuna, que arriba a comprensions a les que per ventura un individu no arribaria. El grup facilita l’experiència de comunitat i serveix en aquest sentit com un laboratori en el qual posar en joc formes de relació poc habituals a l’entorn social individualista i competitiu. El grup, impregnat d’una mirada lliure de judicis, obre la possibilitat de que cada individu pugui adonar-se d’un mateix. Es dona un experiència de ressonància entre el grup i l’individu que permet descobrir espais als que és difícil arribar en la soledat o l’aïllament.

Els Homes. La circumstància d’integrar aquest grup únicament amb homes ens permet l’exploració de diferents formes de relació a un espai de confiança. Les situacions de cada persona son diferents. Alguns tenim experiències de viure freqüentment en cercles d’homes o en cercles de dones. En aquest grup exploram les possibilitats que ens ofereix l’energia masculina en tota la seva amplitud, especialment en els aspectes menys reconeguts. L’objectiu és el d’ampliar la capacitat relacional, la possibilitat de resposta. En definitiva, ampliar la capacitat creativa que habitualment funciona amb els registres coneguts. La possibilitat de explorar noves formes de relació dels homes dins la societat obre un camí de transformació social necessari i positiu, en el sentit de compensar el funcionament patriarcal de la que pateix la societat actual.

Grup facilitat per Xavier Gimeno.

Reunions mensuals de 8 hores de durada:

17 octubre
14 novembre
19 desembre
16 gener
20 febrer
6 març
24 abril
22 maig
26 juny
16/17/18 juliol per fer un possible residencial de final d’etapa que ho decidirà el grup.

Casa d’Espiritualitat de Son Roca. El centre ens permet portar el propi menjar o reservar menjar a l’hostatgeria.

Per tal de poder fer front a les despeses que genera l’activitat (lloguer de l’espai de feina, despeses del facilitador, etc) es preveu fer una aportació de 50€ per sessió.

Si estàs interessat en participar d’aquest grup escriu a en Paco Esteve i Beneito a la següent adreça: pacesbe@gmail.com.