BES-ART ¿QUÉ FUE DE ANDRÉS VILLARROSA?

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

BES-ART ¿QUÉ FUE DE ANDRÉS VILLARROSA?

d’Oriol Genís i Marc Rosich.

Si es fa una cerca a internet del nom d’Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la fugaç i rutilant carrera del cantant de varietés. Bé, de fet, no se’n troba cap. Enlloc es recorda el seu lema, “el cantante melódico del trémolo metódico”. Enlloc es troba documentat el seu pas pels envelats més tronats del país. Ni tampoc ha quedat registrada la fita que va ser el zenit de la seva carrera: els quinze gloriosos dies en què es va mimetitzar amb la pintoresca fauna de la Bodega Bohemia.

Així de fugaç va ser l’estrella. Però això no treu que, per als pocs que la van veure passar, la seva estela fos rutilant. Alguns diran que la seva figura va passar sense pena ni glòria perquè la Barcelona d’aparador dels 90 no era el millor escenari per a la nostàlgia. D’altres pensaran que ni en les circumstàncies més favorables el seu art hauria pogut triomfar. Però, sigui com sigui, Andrés Villarrosa encara viu entre nosaltres i es resisteix a l’oblit.

Ara que han passat més de vint anys, Andrés Villarrosa ha acabat anònimament confinat entre les quatre parets blanques d’una cambra moblada anodinament per Ikea. Però abans de desaparèixer, esborrat definitivament de la memòria, Andrés Villarrosa vol fer el seu cant de cigne particular. Ha tret el perruquí del calaix i les jaquetes llampants de l’armari, perquè tornin a veure la llum del dia. I també ha desempolsat les cintes de cassette dels instrumentals de playback que el van acompanyar a les seves actuacions aparentment més memorables. D’aquesta manera, el respectable podrà tornar a sentir les cançons emblema que mai no el van fer famós, títols oblidables com Hermano, La canción del guau guau, Vaya chófer o Mambo Caracoles, que avui en la veu cada cop més tremolosa de l’artista per fi es tornaran… inoblidables.

Consultar el dossier de l’espectacle.

gener 24 2020

Details

Date: 24 gen., 2020
Time: 20:00 - 21:30
Esdeveniment Categories:
Esdeveniment Tags:, ,

Venue

Espai BES

c/ Sardenya, 229, 2n 4a,
Barcelona, 08013

+ Mapa de Google

Schedule

  • Andrés Villarrosa, el cantante melódico del trémolo metódico
  • Marc Rosich, dramatúrgia i direcció
  • a partir d’una idea original d’Oriol Genís
  • Óscar Machancoses, direcció musical
  • Producció LA BACANAL
  •  

“L'obra sap navegar per l'equívoc. Per jugar entre la ficció i la realitat. També entre el patetisme i una emoció trista que commou. Oriol Genís, dóna la cara, per aquest Villarrosa, que no té la ploma d'Ocaña però sí la seva frescor.”
Jordi Bordes, Recomana.cat

“Uns esperen Godot i Oriol Genís espera Andrés Villarrosa, "cantant melòdic del trémolo metòdic" i fugaç estrella de la Bodega Bohemia. Espera al Maldà amb la tenacitat del mànager vocacional. Danny Rose a Broadway o Carles Flavià al carrer Lancaster. Genís ha recorregut a Marc Rosich perquè embasti aquest hilarant 'biopic' musical de la vorera 'cañí' del Raval, tot i que referma entre rialles la sospita que es tracta d'un 'mockumentary' amb irònica distància postmoderna i jocs metateatrals. Un divertiment sobre heterònims amb jaquetes de lamé, com Jaume Sisa-Ricardo Solfa. Un espectacle sense etiquetes que només podria defensar tot un artista.” Juan Carlos Olivares, Time Out

Organitzador

Espai BES