Les BESeptes del Dr. Peris per la cura de l’ànima. Puré de carabassa.

Les BESeptes del Dr. Peris per la cura de l’ànima. Puré de carabassa.

Encetem l’any amb el propòsit de compartir amb vosaltres una recepta de cuina cada mes, convidant-vos a gaudir d’aquesta forma de cuidar-se i de cuidar-nos en la quotidianitat. Al BES, ningú millor que el Pere per entomar aquest repte: benvingudes i benvinguts a “Les BESeptes del Dr. Peris per la cura de l’ànima.”

Renovem la vida plegats, i la fruïció dels aliments se sintetitza amb la dimensió més anímica asseguts al voltant de taula, compartint paraula i gest. La vida en comú depèn del fet de menjar plegats.

La resistència íntima: assaig d’una filosofia de la proximitat, Josep María Esquirol.

PURÉ DE CARABASSA

INGREDIENTS BÀSICS
500 grs de carabassa
1 carabasso petit
dues cullerades soperes d’oli d’oliva
sal al gust
1/2 litre d’aigua calenta.

ESTRIS
una cassola o olla ràpida
una batedora
un pelador
un ganivet
una fusta de tallar
una espàtula
* es pot substituir l’olla i la batedora per la termomix o similar.

INGREDIENTS OPCIONALS
una rodanxa de gingebre fresc
mitja cullerada de cafè de cúrcuma
un polsim de pebre blanc o negre
1 patata petita,
o/i
1 poma petita,
o/i
1 ceba petita,
o/i
1 xirivia.

* ingredients per a 4 persones (com a primer plat).

PREPARACIÓ

  • Pelar la carabassa i tallar-la a daus.
  • Pelar el carabassó i tallar-lo a daus.
  • Si es posa, també, productes opcionals, pelar-los i tallar-los a daus.
  • Posar l’oli a l’olla i els ingredient tallats a daus i deixar que es sofregeixin durant 3 minuts mentre anem remenant.
  • Afegir la sal, espècies i aigua calenta. (l’aigua ha de cobrir els ingredients, si no es així afegiu-ne-hi).
  • El gingebre es pot punxar amb un escuradents i retirar-lo després de bullir o bé tallar-lo petit i pelat i deixar-lo al puré.
  • Deixar bullir (uns 25 minuts, depèn del tipus d’olla), ha d’estar la carabassa que es desfaci quan l’aixafes amb l’espàtula.
  • Triturar i veure la textura, si es massa espès afegir una mica d’aigua calenta i una mica de sal.

PRESENTACIÓ

Es pot servir en un bol o un plat fondo, i es pot guarnir amb una ratllada d’oli cru i/o unes llavors de carabassa, que poden ser crues o fregides.

Bon profit!

Comments

  1. Reply

    Fantàstica idea la de fer-nos arribar les receptes Dr.Peris !
    Els que tenim la sort d’haver tastat plats teus ,sabem que una de les teves moltes virtuts és la cuina ,sobretot per la delicadesa, cura i amor que hi poses a l’hora de realitzar-los.
    Així que gràcies pel receptari mensual ! M’hi poso!

  2. Reply

    Moltíssimes gràcies per aquesta “bessepta” del meu amic Pere!!
    M’haguera agradat que estiguera escrita com ell parla, ho explica tot tan bé! I ho barreja amb costums, records, comentaris, refranys…
    Pero de tota manera estic contenta.
    I agraïda.
    Salutacions i besadetes
    Mari Carmen

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *