Mosaic Virtual de Cura

El mosaic enlloc del cercle. Perquè així ens veiem quan fem grups en línia. A través del Grup Social de Cura, dispositiu de resistència en temps de confinament (abril a juny de 2020), hem pogut experimentar amb el format de grups virtual, repte alhora que font d’aprenentatge. Amb aquesta inspiració i en una segona edició revisada, us proposem aquest recurs de cura social i virtual, estable durant el curs 2020-2021.

alina-grubnyak-R84Oy89aNKs-unsplash

Perquè en aquest temps hem après que la distància no és barrera: igual que ens poden separar quan som a prop, les tecnologies ens atansen quan estem lluny. Per això pensem que pot resultar d’especial funcionalitat perquè se’n beneficiïn aquelles persones que, per la distància o les dificultats de conciliació, no puguin accedir a una experiència de grup presencial.

Perquè hem après que la comunicació no te fronteres: malgrat la finestra des d’on mirem aquest món ofereix una imatge bidimensional i un so que cal codificar, les emocions arriben amb la mateixa autenticitat. Per això sentim que es tracta d’un recurs genuí on desplegar el potencial integrador i transformador dels grups pel benestar individual i col·lectiu.

Perquè l’experiència telemàtica ens confirma novament que el grup és baula entre el món intern i l’extern, si és que n’existeix frontera. Per això podem integrar en el mosaic el marc dels grups grupanalítics mitjans i grans, construir l’experiència de diàleg obert de manera col·laborativa i oferir diverses pràctiques adients pel treball individual o grupal. Aquesta pràctica col·laborativa serà el motor clau del clima d’aquest grup.

Un dilluns quinzenal, en dilluns de 20:00 a 21:30, els dies:

5 i 19 d’octubre,

2, 16 i 30 de novembre,

i 14 de desembre de 2020;

11 i 25 de gener,

8 i 22 de febrer,

8 i 22 de març,

12 i 26 d’abril,

10 i 24 de maig,

7 i 21 de juny de 2021.

Es recomana especialment a aquelles persones que, per raons d’organització temporal o distància física, no puguin accedir a una experiència de grup presencial. No és necessària experiència prèvia en grup de creixement personal o terapèutic. El grup estarà format per un mínim de 4 persones i un màxim de 25, més els dos grupterapeutes facilitadors. Les places són limitades i per ordre d’inscripció.

Grup facilitat per Xavier Gimeno Soria i Raül Martínez Anglí.

L’aportació serà de 80 € en pagaments mensuals excepte el mes de novembre que serà de 120 € i el mes de desembre que serà de 40 €. Inscripcions obertes fins la sessió de 14 de desembre.

  1. Feu la comanda a través de l’aplicatiu del nostre web. Aquest aplicatiu us donarà un número de comanda com a referència per fer el pagament. Si teniu dificultats per fer la inscripció online, podeu consultar-nos a info@espaibes.cat.
  2. Un cop fet el pagament cal enviar una còpia del comprovant a: pagaments@espaibes.cat. La plaça no estarà confirmada fins que el pagament no hagi estat abonat al nostre compte.

Comentaris de les persones participants al Grup Social de Cura

Recomanaria aquest Grup Social de Cura a una bona amiga per… Reflexionar sobre el que sents, el que pasa aquí i ara, compartir-ho i enriquir-te amb les altres persones. Habitar-se i habitar la llar que en aquell moment l’aculli o la que s’estigui construint al llarg de la VIDA. Viatjar cap a l’ interior en bona companyia. Pensar el que visc en grup. Coincidir i compartir amb persones més o menys conegudes com esteu com estic com ho visc com ho viviu com ho sentiu com sento i on som. Et fa créixer i qüestionar-te, perquè t’empodera, per la importància del poder del grup.

Ha suposat per mi un espai re… on m he sentit reconegut i recolzat que m’ha permés reflexionar i reelaborar el meu mon interior i, de retruc, la meva relació amb l exterior. Una finestra amb apertura de mires en dos direccions. Una al mosaic, a les vostres cares amb la meva inclosa, rebent humanitat, reflexió profunda, trascendència, vitalitat i tendresa. I l’altra cap a mi mateix, on m’he endut part d’aquests regals.

Valoro de les sessions del GSC la cerimònia, la cura. Gràcies!

Poder ser-hi de tant en tant, sorprès de la virtualitat, constata que el grup és molt interessant per anar avançant en tu mateix.

Un espai especial per escoltar-nos, mirar-nos, gaudir del silenci, trobar uns altres amb els quals poder metabolitzar sensacions, pensaments.. Recuperació de recursos, un repte, un luxe, cada dia un dia nou i una sorpresa.

Bàlsam, lloc on poder compartir els meus sentiments sota la mirada amorosa del grup.

He disfrutat molt de l’espai en què ens hem anat trobant. Ha estat magnífica la idea. Ha estat encertadíssima la cadència per la situació en què ens trobavem, a mi m’ha vingut al pel, m’he sentit molt lliure i reconeguda. He sentit que formava part d’un grup, ben pròxim i diferent alhora. Han suposat unes quedades sorprenents, la gent som sorprenent, tota una aventura.

Crec que la conducció de l’espai m’ha estat de molta ajuda ja que amb la vostra potent línea i amb molt respecte m’he sentit molt cuidada i motivada per continuar fent el meu camí. Una bona abraçada i moltes gràcies per TOT.

Trobar-vos en aquest procés ha estat un bàlsam, les vostres paraules, impressions, moments, l’escolta i mirada, m’han acompanyat i m’han fet sentir recolzada. M’ha estat possible mantenir la consciència i la calma davant de la incertesa. El meu agraïment en ser-hi i a que comptéssiu amb mi.