Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada

Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada

Amb aquest nou programa volem compartir la Cultura de Cura que des del BES hem promogut en la nostra experiència d’acompanyament a persones, grups i institucions, oferint eines per tenir cura de les tres dimensions humanes que centren la nostra atenció. Acompanyar les persones des de la seva unicitat implica integrar la corporalitat, l’emoció i el pensament en tant que constituents d’una mateixa realitat.

Aquests tres pilars es recullen i exemplifiquen en la la teoria dels tres cervells de Paul MacLean al voltant del seu cervell triúnic, les tres estructures diferenciades per la neurociència: el complex reptilià, el sistema límbic i el neocòrtex, o als tres centres caracterials dels Eneatips proposats pel Claudio Naranjo amb el seu desenvolupament de l’Eneagrama: centre visceral, centre emocional i centre mental. Així proposem posar la mirada en la seva integració per tal d’incrementar el coneixement que tenim de nosaltres mateixos i millorar les nostres relacions amb l’entorn.

Persones destinatàries

Professionals -amb titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat- de centres públics i privats de la xarxa educativa, de la xarxa de benestar social i de la xarxa sanitària: educadores infantils, mestres de primària, professorat de secundària i d’universitat, pedagogs i psicopedagogs, educadores socials, treballadores socials, treballadores familiars, psicòlegs, infermeres, auxiliars de geriatria, metges, etc.

Si vols participar en aquesta formació contacta amb nosaltres.

Motius per participar-hi

Sovint les persones tenim dificultats per donar sentit al nostre malestar. Funcionem amb un excés de mentalització o amb una activitat impulsiva que no respon a les nostres necessitats, deixant-nos insatisfets i tal vegada frustrats en les nostres expectatives. Fer el què dius no és el mateix que dir el què fas i, en tot cas, tot plegat resulta més difícil del què hom es podria pensar. I és que la ment humana, segons diferents tradicions culturals i enfocaments terapèutics, es constitueix en la integració dels sentiments i sensacions corporals, les emocions i afectes que configuren les relacions intersubjectives i la funció simbòlica que ens permet la comprensió del món.

La Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada neix amb l’objectiu de facilitar una visió integrada i integradora del benestar personal, parant la mirada en la necessitat d’aliniar el cos, el cor i el cervell per a una experiència vital gratificant. De la ma d’experts i pioners en els diferents àmbits, presentarem recursos per promoure el benestar físic, emocional i mental.

El benestar físic que es dóna quan la persona sent que cap dels seus òrgans o funcions estan menyscabats, el cos funciona eficientment i hi ha una capacitat física apropiada per respondre davant diversos reptes de l’activitat vital de cadascú. Explorarem diferents maneres d’escoltar el nostre cos, promovent la seva expressió lliure i creativa i investigant la seva relació amb la nostra identitat.

El benestar emocional que consisteix en l’habilitat de manejar les emocions; això no vol dir reprimir sinó en sentir-se còmode en manifestar-les i fer-ho de forma ecològica. Una realitat és que les persones amb capacitat per resoldre els conflictes i les tensions, se senten més flexibles i gaudeixen més de la vida. En clau individual i col·lectiva afinarem la nostra capacitat de sintonitzar amb les emocions pròpies i de l’altre, deixant-nos sorprendre des de diferents formes de connectar i donar sentit a l’emoció.

El benestar mental que es manifesta a través de certes habilitats com aprendre i tenir capacitat intel·lectual, processar informació i actuar d’acord amb ella, discernir sobre valors i creences, prendre decisions ben pensades i posar-les en pràctica o comprendre noves idees. Presentarem el cervell com un òrgan del cos que, lluny de representar la nostra persona, desenvolupa determinades funcions necessàries per a la vida i presenta límits i potencials. El raonament, la memòria i la cognició, la funció simbòlica i les paraules en la recerca de sentit, se’ns apareixen ara amb la neurociència des d’una altra consciència perquè el cervell ens jugui a favor.

Amb aquest proposta formativa volem aprofundir en la Cultura de Cura, entesa com a filosofia i acció de salut transformadora, de prevenció de riscos i de promoció del desenvolupament integral, per acompanyar i generar recursos per als professionals que treballen amb persones, famílies i teixit socio-comunitari cap a l’acció proactiva en la cerca del benestar comú des de l’alineament i harmonia personal.

Calendari 2018/2019 (clica sobre les dates i trobaràs més informació) 

Un divendres mensual de 18:00 a 21:00

26 d’octubre     18 de gener 26 d’abril
23 de novembre     8 de febrer  24 de maig
14 de desembre     22 de març 21 de juny

Programa (clica sobre els títols i trobaràs més informació) 

Àmbit Corporal

26 octubre Mètode Cos-Art: l’art de treballar el cos-persona Yiya Díaz i Neus Ballesteros
23 novembre Escoltar el cos Andrés Waksman i Xavier Gimeno
14 desembre Estrés, relaxació i benestar de les persones Montserrat Ferraro i Pere Peris

Àmbit Emocional

8 febrer La cura de les emocions des d’una mirada sistèmica Sílvia Palou i Cristina Reche
22 març Imaginació i acció creativa: un portal al món emocional Neus Ballesteros i Arnau Careta
24 maig Emocionant Assumpta Mateu i Xavier Gimeno

Àmbit Mental

18 gener Pensem bé encara que malpensem? Montserrat Castelló i Xavier Gimeno
26 abril Quantes neurones tenim fora del cervell? Cuida-les totes! Marta Portero i Sílvia Blanch
21 juny Pensa el què vulguis… quan tu vulguis Xavier Florensa i Raül Martínez

Modalitats d’inscripció

Les persones interessades us podeu inscriure fins al 10 d’octubre a la Formació La Cura en l’Acompanyament amb aquestes diferents modalitats. Les places són limitades i per ordre d’inscripció.

Modalitats Aportació

Assistència a totes les 9 sessions de formació

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

500€

Assistència a 6 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

350€

Assistència a 3 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

200€

Assistència a 1 sessió de formació a escollir

Acreditació amb Diploma

70€

* Els pagaments per a 9 i 6 sessions es podràn fer fraccionats.

Passos a seguir per fer la vostra inscripció:

  1. Envieu a info@espaibes.cat una còpia del títol (Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat) que us dóna accés a la formació de postgrau. Rebreu un correu de confirmació per seguir el procés d’inscripció.
  2. Feu la comanda a través de l’aplicatiu del nostre web. Aquest aplicatiu us donarà un número de comanda com a referència per fer el pagament. Si teniu dificultats per fer la inscripció online, podeu consultar-nos al mateix correu.
  3. Un cop fet el pagament cal enviar una còpia del comprovant a: pagaments@espaibes.cat. La plaça no estarà confirmada fins que el pagament no hagi estat abonat al nostre compte.