Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada

Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada

Amb aquest nou programa volem compartir la Cultura de Cura que des del BES hem promogut en la nostra experiència d’acompanyament a persones, grups i institucions, oferint eines per tenir cura de les tres dimensions humanes que centren la nostra atenció.

Acompanyar les persones des de la seva unicitat implica integrar la corporalitat, l’emoció i el pensament en tant que constituents d’una mateixa realitat. Aquests tres pilars es recullen i exemplifiquen en la la teoria dels tres cervells de Paul MacLean al voltant del seu cervell triúnic, les tres estructures diferenciades per la neurociència: el complex reptilià, el sistema límbic i el neocòrtex, o als tres centres caracterials dels Eneatips proposats pel Claudio Naranjo amb el seu desenvolupament de l’Eneagrama: centre visceral, centre emocional i centre mental. Així posem la mirada en la seva integració per tal d’incrementar el coneixement que tenim de nosaltres mateixos i millorar les nostres relacions amb l’entorn.

Persones destinatàries

Professionals -amb titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat- de centres públics i privats de la xarxa educativa, de la xarxa de benestar social i de la xarxa sanitària: educadores infantils, mestres de primària, professorat de secundària i d’universitat, pedagogs i psicopedagogs, educadores socials, treballadores socials, treballadores familiars, psicòlegs, infermeres, auxiliars de geriatria, metges, etc.

Si vols participar en aquesta formació contacta amb nosaltres.

Al llarg de la vida les persones ens trobem amb diferents malestars d’origen majoritàriament psico-social i ètic, que generen tensions en un mateix i en les relacions familiars, d’amistats, laborals, o comunitàries; i siguem sincers, més sovint del que voldríem tenim dificultats per gestionar-les i per trobar recursos que ens ajudin a fer-ho.

La Formació de Postgrau La Cura Harmonitzada neix amb la finalitat d’acompanyar i generar recursos per als professionals que treballen amb persones, famílies i el teixit socio-comunitari cap a l’acció proactiva en la cerca del benestar comú, amb la intenció d’impulsar sinèrgies promotores de la qualitat de vida digna per a aquests professionals i les persones que atenen. La formació centra la seva atenció en 3 dimensions de l’experiència humana i les seves interconnexions:

El benestar físic que es dóna quan la persona sent que cap dels seus òrgans o funcions estan menyscabats; el cos funciona eficientment i hi ha una capacitat física apropiada per respondre davant diversos reptes de l’activitat vital de cadascú.

El benestar emocional que consisteix en l’habilitat de manejar les emocions; això no vol dir reprimir sinó en sentir-se còmode en manifestar-les i fer-ho de forma ecològica. Una realitat és que les persones amb capacitat per resoldre els conflictes i les tensions, se senten més flexibles i gaudeixen més de la vida.

El benestar mental que es manifesta a través de certes habilitats com aprendre i tenir capacitat intel·lectual, processar informació i actuar d’acord amb ella, discernir sobre valors i creences, prendre decisions ben pensades i posar-les en pràctica o comprendre noves idees.

La Cultura de Cura és un model, una manera de mirar la vida quotidiana  i les relacions intra- i inter- personals, una filosofia i una acció de salut i curació transformadora, de prevenció de riscos i de promoció del desenvolupament individual i social. Aquesta mirada reconeix i promou en els individus, les famílies i les comunitats, els valors culturals i de les pràctiques relacionals i professionals per tal d’empoderar-los vers un desenvolupament saludable, restaurador, i de benestar social i psicològic al llarg de tota la vida en les nostres comunitats de pertinença; des d’un mateix, a la família, el territori, i el planeta.

Aquest marc de cura es centra en identificar i acompanyar, basant-se en factors de funcionalitat i salut, l’aflorament dels potencials de les persones a partir dels factors d’oportunitat natural que emergeixen de manera espontània en el sí de les seves actuacions, enfortint aspectes com l’auto-concepte i l’autoestima, l’autocontrol, l’auto-acceptació i la resiliència.

Calendari 2019/2020 (clica sobre les dates i trobaràs més informació) 

Un divendres mensual de 18:00 a 21:00

18 d’octubre 20 de març
15 de novembre 24 d’abril
13 de desembre  15 de maig
24 de gener 12 de juny
21 de febrer

Programa (clica sobre els títols i trobaràs més informació) 

Àmbit Corporal

18 octubre Mou-te amb nosaltres: cos i emoció Mireia Marín, Xavier Palou i Neus Ballesteros
15 novembre Escoltar-me des del cos per poder cuidar Teresa Escobedo i Xavier Gimeno
13 desembre Estrès, Relaxació i Benestar de les persones Montserrat Ferraro i Pere Peris

Àmbit Emocional

21 febrer La cura de les emocions des de una mirada sistèmica Sílvia Palou i Ana María Forestello
20 març Imaginació i acció creativa: un portal al món emocional Neus Ballesteros i Raül Martínez
15 maig Com et relaciones amb les teves emocions? Albert Vives i Arnau Careta

Àmbit Mental

24 gener Pensem bé encara que malpensem Montserrat Castelló i Xavier Gimeno
24 abril Quantes neurones tenim fora del cervell? Cuida-les totes! Marta Portero i Sílvia Blanch
12 juny Pensa el què vulguis… quan tu vulguis Xavier Florensa i Raül Martínez

Modalitats d’inscripció

Les persones interessades us podeu inscriure fins a l’11 d’octubre a la Formació La Cura Harmonitzada amb aquestes diferents modalitats. Les places són limitades i per ordre d’inscripció.

Modalitats Aportació

Assistència a totes les 9 sessions de formació

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

500€

Assistència a 6 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

350€

Assistència a 3 sessions de formació a escollir

Carnet d’amic del BES

Acreditació amb Diploma (amb un 80% d’assistència)

200€

Assistència a 1 sessió de formació a escollir

Acreditació amb Diploma

70€

 

* Els pagaments per a 9 i 6 sessions es podràn fer fraccionats.

Amb la col·laboració de

Passos a seguir per fer la vostra inscripció:

  1. Envieu a info@espaibes.cat una còpia del títol (Cicle Formatiu de Grau Superior o Universitat) que us dóna accés a la formació de postgrau. Rebreu un correu de confirmació per seguir el procés d’inscripció.
  2. Feu la comanda a través de l’aplicatiu del nostre web. Aquest aplicatiu us donarà un número de comanda com a referència per fer el pagament. Si teniu dificultats per fer la inscripció online, podeu consultar-nos al mateix correu.
  3. Un cop fet el pagament cal enviar una còpia del comprovant a: pagaments@espaibes.cat. La plaça no estarà confirmada fins que el pagament no hagi estat abonat al nostre compte.